24 Aralık 2010 Cuma

Dört gün boyunca ölü kuzuyu bekleyen köpek

Radikal'de yayınlanan bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum;

Muş'un Yeşilova Beldesi'nde meradan dönen koyun sürüsünde bir kuzu yoldan geçen otomobilin çarpması sonucu telef oldu.'Kahraman' adlı çoban köpeği, dört gün boyunca, telef olan kuzunun başından ayrılmadı.Geçen pazartesi meradan beldeye dönen hayvan sürüsü caddeyi geçerken, bir kuzu plakası belirlenemeyen otomobilin altında kalarak telef oldu. Çobanın fark edemediği kazayı gören köpek, ölen kuzunun yanına gitti. 

Kuzunun başından bir an olsun ayrılmayan köpek geri dönmeyince, sahibi Emrah Yözgürlü onu aramaya başladı. Dört günden beri kayıp köpeği ‘Kahraman’ı arayan Emrah Yözgörlü, hayvanı kazada ölen kuzunun başında beklerken buldu.

Emrah Yözgörlü, hayvanlarını koruyan köpeğin ölen kuzunun başında beklemesi karşısında şaşırdı. Yözgörlü, “Kahraman’, sürünün lideri. Hayvanlarla iyi iletişim içindeydi. Dört gün süreyle kayboldu. Onu kuzunun başında beklerken bulduk. ‘Kahraman’ beni şaşırttı” dedi.

Yeşilova Belediye Başkanı Nazım Bakış, dört gün boyunca köpeğin kuzunun başında beklemesi karşısında çok duygulandığını söyledi. Bakış, “Köpeğin gösterdiği sadakat ve vefa insanlara örnek olmalı. Bırakın hayvanı, bazıları insana çarpıp kaçıyor. Bu köpek ise dört gündür kuzunun başında bekliyor” diye konuştu.