30 Nisan 2011 Cumartesi

Köpeklere Sarımsak Verilir mi?

Sarımsak köpeklerin bakım ürünlerinde ve mamalarında kullanılan ürünlerden bir tanesidir. Bu yüzden sarımsağa gereken değeri verip bu yazıda pek çok bilgiyi toparlamaya çalıştım..:) 

Sarımsağın faydaları
1- Tüy dökülmesini engeller
2- Tüylerin sağlıklı ve parlak olmasını sağlar
3- Enfeksiyona karşı antibiyotik görevi yapar 
4- İç ve dış parazitlere karşı korur 
5- Kanser oluşumunu önler

Ne kadar verilmelidir?

Sarımsağı köpeğinizin yemeklerine karıştırabilirsiniz. Ben haftada 1-2 diş veriyorum. 25kg için günde bir diş verilebileceği belirtiliyor. Özellikle tüy dökme dönemlerinde günde bir diş veren ve faydasını gördüğünü söyleyen arkadaşlarım var. 


Köpekler için hazır sarımsaklı maya tabletleri de bulunuyor. Bu ürünlerin faydalarını aşağıda görebilirsiniz;
- Evde beslenen kedi ve köpeklerde yaşanan tüy dökülmesi ve kepeklenme sorunlarına karşı kullanılan doğal bir üründür. Kapsadığı yüksek oranda Amino Asitler sayesinde dökülen tüylerin hızla yerine gelmesini sağlar ve mevcut tüylerin daha sağlam ve sağlıklı tutunmasına olanak verir.

- Sarımsakla zenginleştirilmiştir. Böylece doğal antiparaziter etki gösterir, ayrıca sarmısakta bulunan doğal Anti-bakteriyel etkiden de yararlanılmış olur.

- İçerdiği yüksek amino asit, organik mineral ve zengin B vitamini sayesinde, doğal ve organik bir besin kaynağıdır. İştahsız ve kilo alamayan evcil hayvanlarda yemden yararlanmayı artırır ve sağlıklı kas gelişmesine destek verir.

- Deri yaralanmaları ve operasyon bölgelerinde hızlı deri iyileşmesi sağlamada etki gösterir. Bu yüzden operasyon öncesi ve sonrası maya tableti vermek çok yararlı olur.

- Kapsadığı B-Vitaminleri sayesinde (Maya doğada en fazla B-vit. içeren üründür) hırçın ve saldırgan evcil hayvanların daha sakinleşmelerine yardımcı olur.

- Prebiotik yapısıyla mide barsak sistemindeki mikrobiyel faaliyetlerin düzenli çalışmasına destek olur, sindirim rahatsızlıklarında düzenleyici ve kolaylaştırıcı etki gösterir. Özellikle kolay dışkılayamayan, sürekli kabızlık çeken evcil hayvanlarda dışkının yumuşayarak kolayca dışarı çıkmasını sağlar.

- Kedi ve köpeklerde sık görülen yorgunluk belirtilerini ve hissini azaltır. Daha canlı görünüm kazanmalarına yardımcı olur.

- Gebe dişilerde rahimdeki yavruların daha güçlü gelişmesine destek verir.

- Yavrulu dişilerde süt verimini artırır, yavruların daha besili ve güçlü büyümelerine imkan sağlar.

- Kapsadığı yüksek miktardaki MOS (Mannan Oligo Sakkarit) ve yüksek miktarlardaki B-Glukanlar sayesinde özellikle gençlerin bağışıklık kazanmalarına destek olur, enfeksiyonlara karşı dirençlerinin artmasını sağlar.

- Gıda kaynaklı mükotoksinlere karşı MOS içeriği önemli bir koruyucu etki gösterir.

- İçerdiği yüksek Kolin(Cholin) sayesinde yaşlı kedi ve köpeklerde karaciğer metabolizmasını düzenlemede etkili olur. Karaciğer yağlanmasının önüne geçer.

29 Nisan 2011 Cuma

Köpeklere Fısıldayan Adam - Bölüm 1

Cesar Millan köşemizde bundan böyle National Geographic'te yayınlanan Köpeklere Fısıldayan Adam programının videolarını paylaşıyoruz.  Ve işte ilk bölümden ilk videomuz, iyi seyirler, iyi uygulamalar..:) 

27 Nisan 2011 Çarşamba

Jessie'nin Şehriyeli Kabak Yemeği Tarifi

Dün akşam Jessie'ye sebzeli bir yemek yaptım. Tüyler için faydalı olan elma sirkesi, sarımsak ve keten tohumu eklediğim bu yemek yapması oldukça kolay. Sanırım baya da lezzetli oldu ki Jessie'nin ağzının suları aktı yemeğini kabına koyduğum sırada beklerken..:) Yerde ufak bir gölcük oluştu desem yalan olmaz hatta..:)


Malzemeler
Kabak (4 adet)
Şehriye (1 bardak)
Elma sirkesi (1 kaşık)
Keten tohumu (2 kaşık)
Sarımsak (2 diş)




Yapılışı
- Kabakları küçük küpler halinde doğrayarak az suda kaynattım
- Pişmesine yakın içerisine şehriyeleri attım
- Şehriyelerin suyu emmesine yakın içerisine küçük küçük doğranmış sarımsakları, keten tohumunu ve elma sirkesini ekledim
- Yemeğin suyu çok azalıp şehriyeler pişince altını kapatıp dinlendirdim

Not: Kokusunun çok keskin olmaması için içerisine 1 kaşık elma sirkesinden fazla eklememenizi tavsiye ederim. Sarımsak için de aynı durum geçerli, 2 dişten fazlası keskin kokabilir.

Köpeğinizi Çiftleştirmeden Önce Düşünmeniz Gerekenler

Köpeğinizi çiftleştirmeyi mi düşünüyorsunuz? Göz önünde bulundurmanız gerekenlerin hepsini düşünüp planladınız mı?

1- Unutmayın ki, köpeklerde bir doğumda ortalama yavru sayısı 3-14 arasındadır. Bu nedenle köpeğinizin fazla sayıda yavru doğurabileceğini düşünmeli ve evinizin ortamının buna uygun olup olmadığını göz önünde bulundurmalısınız.

2- Fazla sayıda yavrunun bakımınında çok fazla zaman alacağını unutmayın.

3- Eğer anne yavruları ile ilgilenmezse tüm yavruların bakımının size kalabileceğini (mamalarını vermek,çiş ve kakalarını yaptırmak,ısınma sorununu çözmek gibi) bilmelisiniz.

4- Güç doğum ve benzerleri gibi anneyi ve yavruları etkileyebilecek bazı doğum problemleri ile karşılaşabileceğinizi göz önünde bulundurmalısınız.

5- Çiftleşme ile bulaşabilecek bazı hastalıkların olduğunuda aklınızda tutmalısınız.

6- Yavruları sahiplendirmenin büyük bir sorun olduğunu sakın aklınızdan çıkarmayın.

7- Yavruları sahiplendirene kadar onların bakımı için yapacağınız harcamalarıda göz önünde bulundurmalısınız.

23 Nisan 2011 Cumartesi

Cesar Millan'dan: Ayakkabılarınızı Köpeğinizden Korumanın 5 Yolu

Köpeğiniz diş değiştiriyor ve dişleri çok kaşındığı için ayakkabılarınızı mı kemiriyor? Yahut yavruluktan çıkmış olmasına rağmen ayakkabı ve terliklerinizi parçalamasını engelleyemiyor musunuz? Cesar Millan'ın bu konudaki bir yazısını Türkçe'ye çevirerek yayınlıyorum. 

Eve girdiniz ve köpeğinizi en sevdiğiniz ayakkabılarınızı kemirirken buldunuz. Ne yapmak, bunu nasıl engellemek gerekir? İşte köpeğinizin ayakkabılarınızı, terliklerinizi, çoraplarınızı ya da diğer ev eşyalarını kemirmesini engellemek için 5 öneri;

1- Sakin olun. Sinirinizi köpeğinize yönetmeniz köpeğinizin davranışını değiştirmeyeceği gibi dengesiz bir ruh haline girmesine neden olacaktır.


2- Davranışı düzeltin. Bunu köpeğinizin ağzındaki nesneyi kapıp alarak yapmayın. Bunun yerine Cesar Millan dokunuşu ile (köpeğinizin kalça kısmına doğru yumuşak bir dokunuş) ilgisini nesneden uzaklaştırmaya çalışın.

3- Davranışı yönlendirin. Düzeltme hareketi köpeğinizin nesneyi bırakmasını sağlamadıysa köpeğinizi ödül ya da oyuncak gibi ağzına almasına izin verdiğiniz başka bir nesneye yöneltin.

4- Nesneyi sahiplenin. Enerjinizi ve vücut dilinizi kullanarak köpeğinizin ağzındaki nesnenin sizin olduğunu ona hissettirin. Aklınızda nesne ve sizi içerisine alan görünmez bir sınır çizin.

5- Çiğneme oyuncakları bulundurun. Çoğu köpek için çiğneme sakinleşmek için yapılan bir eylemdir. Yavru köpekler ise diş değişimi döneminde nesneleri kemirebilirler.Bu yüzden köpeğinizin yanında güvenli olarak kemirebilecekleri oyuncaklar ya da kemikler bulundurun.

Köpeğinizin siz evde yokken eşyaları kemirmesi ise evden ayrılmanız ve yalnızlık duygusuna olan öfkesinden kaynaklanıyor olabilir. 
Çeviri: Mehtap Arslan
http://goldenjessie.blogspot.com

Cesar Millan'dan: Köpeklerde Saldırganlık

Cesar Millan'ın web sayfasındaki bir yazıyı türkçeye çevirerek paylaşıyorum.

Köpeklerin agresif ve saldırgan tavırları şu sebeplerden kaynaklanabilir;
- Asabiyet ve engellenme
- Dominantlık ve hakimiyet kurma

Asabiyet ve engellenme eksik egzersiz yapmaktan kaynaklanır. Dominantlık ve hakimiyet kurma ise köpek sahibinin sakin ve dengeli bir liderlik yapmamasından.


Dominantlığı engellemek ve köpeklerin davranışlarını düzeltmek için köpek sahipleri ile çalışmaaya başlamak daha doğrudur. Bunun için de köpek sahiplerinin kendilerini sürü lideri olarak görmeleri ve köpeklerinin içindeki duyguları anlamaları önem taşır. Köpeği rehabilite etmenin en önemli yolu köpek sahibinin davranışlarını değiştirmesidir. Köpek sahibi eski davranışlarına döndüğü an köpek de döner, bu yüzden dengeli davranış tutumu oldukça önemlidir.

Egzersiz eksikliği de saldırganlığın başlıca nedenlerinden biridir ve agresif bir ruh haline neden olur. Fiziksel aktiviteler köpeğin fazla enerjisini atarak daha sağlıklı bir ruh haline sahip olmasına yarar. Bu önemlidir; çünkü köpeklerin ruhuna erişebilmek için bedenindeki fazla enerjisini atması sağlanmalıdır.

Saldırgan köpeklerin pek çoğu çaba gösterilmedi halinde zamanla düzelebilir. Davranışı bu şekilde kabullenmeyip ona güvenmeyi öğrenmeyi ve çözüm yöntemleri denemeyi köpeklerimize borçluyuz.

Çeviri: Mehtap Aslan
http://goldenjessie.blogspot.com

19 Nisan 2011 Salı

Köpeklerde Kabızlık Sebebi, Belirtileri ve Önlemler

Kabızlık tanımı
Kalın barsağın son kısmındaki tıkanmalar sonucu, barsak içeriği uzun süre kalın barsaklarda kalır. Bu nedenle içerikteki su emilerek kuru sert bir dışkı oluşur. Oluşan bu sert dışkının atılamaması sonucu kabızlık meydana gelir.

Kabızlık sebepleri nelerdir ?
- Hareketsizlik sonucu, özellikle uzun süre yatılı olarak tedavi gören hastalarda dışkılama refleksi azalarak kabızlık meydana gelir.

- Tek yönlü beslenme, besinlerin kuru maddelerce zengin olması, kıl,kemik ve kıkırdak gibi sindirimi güç veya sindirilemiyen maddeler içermesi de kabızlığa neden olur.

- Anal keselerin iltahaplanması ve prostat bezindeki büyüme sonucu meydana gelen ağrı nedeniyle dışkılama geciktirilir ve kabızlık oluşur.

- Bel omurlarındaki kırıklar kalın barsakların peristaltik hareketlerini sağlayan sinirlerin felç olmasına dolayısıyla kabızlığa neden olabilirler.

- Kalça kemiği kırıkları, kalın barsaktaki tümörler, fıtıklar dışkı geçişini engelleyerek kabızlık oluşturabilirler.

- Genç hayvanlarda raşitizim nedeniyle de kabızlık meydana gelebilir.

Kabızlık belirtileri nelerdir?
- Başlangıçta dikkati çeken bir belirti yoktur. Hasta sahipleri hastaların dışkı yapmadıklarını farkederler. Hastalar sık sık dışkı yapmak için pozisyon alırlar fakat yapamazlar. Bazı durumlarda sert dışkı ile barsak duvarı arasından geçebilen pis kokulu sulu bir dışkı görülebilir. Anüs çevresi hassas ve ödemlidir. Dışkılama sırasında ağrı meydana gelir.

- İlerlemiş olaylarda iştahsızlık, yemek yememe ve kusma şekillenir. Buna bağlı olarak vücutta sıvı kaybı oluşur.

Nasıl önlem alabiliriz?
- En kısa zamanda veterinerinize başvurarak sertleşmiş dışkının uzaklaştırılması için uygun gördüğü tedaviye geçilmelidir.

- Tekrarları önlemek için hastanın besinini yeniden düzenlemeli, besinlerle kemik gibi sindirimi güç gıdalar verilmemeli ve özellikle lifli gıdalarla özel besinler hazırlanmalıdır.

- Öğünlerin azar azar sık verilmeside faydalı olabilir. Dışkılamanın sağlanması için hastanın günde bir kaç kez serbest dolaşmasına veya gezdirilmesine imkan sağlanmalıdır.

- Nükseden olaylarda özellikle yaşlı hastalarda gerekirse ömür boyu sürgüt ilaçlar besinleriyle birlikte verilmelidir.

15 Nisan 2011 Cuma

Köpeklerin Burnu Islak mı Kuru mu Olmalıdır?

Köpeğin burnunun ıslak veya kuru olması sağlığı hakkında kesin bir gösterge değildir Köpekte normal beden ısısı 37,5 - 39,5 derece arasıdır; ancak bazı durumlarda köpeğin ateşi 40 dereceye çıksa bile, köpeğin burnu soğuk ve ıslak olabilir Burnu ıslak ve kuru olsa bile, asla köpeğinizdeki diğer hastalık belirtilerini göz ardı etmeyin Öte yandan, burnunun kuru olması da korkulara kapılmanıza neden değildir Sıcak bir yaz öğleden sonrasındaki bir uyku, köpeğinizin burnunu oldukça kurutabilir Her zaman, köpeğiniz için bol taze su bulundurun Burnunun kuruluğu iki - üç gün devam eder, ya da başka belirtiler var ise, veteriner hekiminize danışın.

11 Nisan 2011 Pazartesi

Samsun'daki İnsanlık Dışı Vahşet İçin Yapabileceklerimiz

Geçtiğimiz haftalarda internette dolaşan bir video içinde ufacık bir insanlık kırıntısı barındıran herkesi dehşete düşürecek nitelikteydi. Bu videoda Aziz Zengin, Arif Çakar ve Nefise Çakar isimli şahısların savunmasız bir köpeği elektrik direğine bağlayarak dakikalarca sopayla öldüresiye dövdüğü görülmekteydi. 

Amacım videoyu paylaşmak ya da insanların duygularını sömürmek değil, kaldı ki bildiğiniz gibi bu bloğun amacı hiçbir zaman duygu sömürüsü olmadı, öncelikli amacımız bilgi ve tecrübe paylaşımı oldu. Bu yazı da aynı amaçla yazılmıştır; destek vermek isteyen hayvanseverleri yapabilecekleri konusunda bilgilendirmek.

1- Öncelikle konu hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki link'teki bilgileri okuyabilirsiniz.
http://www.sessizkalmasucaortakolma.com/dilekce/dilekce_detay.asp?id=795

2- Yine aynı sayfada bilgilerin en alt kısmında bulunan yere isminizi ve gerekli bilgileri girerek Samsun valiliğine yollanacak dilekçeye imza atabilirsiniz.
http://www.sessizkalmasucaortakolma.com/dilekce/dilekce_detay.asp?id=795

3- Bu konunun medyada ve sosyal platformlarda daha çok duyulması ve destek sağlanması için Taksim'de bir yürüyüş yapılacak, bu yürüyüş ile ilgili detaylar ve facebook sayfası aşağıda bulunmakytadır.
Zaman 16 Nisan Cumartesi · 14:00 - 17:00
Yer İSTANBUL TAKSİM
İletişim: MENİS DOĞAN 0535 013 25 92
http://www.facebook.com/event.php?eid=176334395752847

4- Savcılığa suç duyurusunda bulunmak için bir dilekçe formatı hazırlanmıştır. Bu dilekçe aşağıdaki linkte bulunuyor. Bu dilekçenin bir çıktısını alarak boş kısımları kendi bilgilerinize göre doldurmanız ve savcılığınıza vermeniz yeterlidir. Eke bir de kimlik fotokopinizi koymanız gerekiyor.
http://www.facebook.com/notes/asude-ustaoglu/samsun-vezirk%C3%B6pr%C3%BC-de-ya%C5%9Fanilan-toplumda-infial-yaratan-kangal-in-d%C3%B6v%C3%BClerek-%C3%B6ld%C3%BCr/209668269049884

Duyarlı hayvanseverlerin destek vereceğine ve sessiz kalıp suça ortak olmayacağına inanıyorum.

10 Nisan 2011 Pazar

Kabaklı, Bezelyeli, Kıymalı Pilav Tarifi

Dün Jessie'ye yaptığım yemeğin tarifini paylaşıyorum. Bayıla bayıla yedi fındık kurdum..:) Jessie sebzeyi sever, ama sevmeyen bir köpek bile içindeki kıymayla afiyetle yiyecektir..:)

Malzemeler
2 kabak
Bezelye (dondurulmuş ya da konserve olabilir)
Kıyma
Pirinç

Yapılışı
- Pirinci pilav yapar gibi(yağsız ve tuzsuz) pişirdim, pişerken içine bezelyeleri de ekledim
- Kabakları rendeledim ve içine biraz su ekleyerek bir süre pişirdim
- Kabaklar yumuşayınca içine kıymayı ekledim ve kıymalar pişene dek karıştırdım

Böylece bezelyeli pilav ve kabaklı kıyma ayrı ayrı pişmiş oldu. Bunları tek tek de verebilirsiniz. Ben ikisinden de birer miktar alarak karıştırdım. Jessie anında sildi süpürdü..:)

6 Nisan 2011 Çarşamba

Dişi Köpeklerde Yalancı (Hayali) Gebelik

Kızgınlık dönemi sonrasında çiftleşme olsun veya olmasın gebelik belirtilerinin görülmesi ile ortaya çıkan duruma yalancı gebelik denir. Tüm hayvanlarda görülebilir ancak sıklıkla köpeklerde gözlenmiştir ve genel olarak sebebin hormonlar ve psişik faktörler olduğu kabul edilmektedir.

Yalancı gebelikte görülen belirtiler
- Karın şişer ve gerginleşir.
- İştah artar.
- Memelerde büyüme ve süt birikimi olabilir.
- Oyuncaklara olan ilgisi normal zamanlara göre çok artmıştır ve oyuncaklarını devamlı sağa sola taşıma eğilimindedir. Çoğu zaman aynen normal doğumda olduğu gibi doğum hazırlıkları bile yapabilir. Bu dönemde yumurtalıklarda ve uterus dokusunda da hormonların etkisi ile değişimler olmaktadır.

Üst üste bir kaç kızgınlık sonrası yaşanan yalancı gebelik olaylarında rahim iltihabı meydana gelme riski oldukça fazladır.

Yalancı hamilelikte en büyük sorunlardan birisi memelerde süt birikimidir. Bu nedenle yapılacak ilk iş sütün geriletilmesine yönelik bir tedavi olmalıdır. Memelerde ki sütün sağılması meme bezlerini aktive edeceğinden bundan kaçınılmalıdır. Ayrıca uygulanacak hormon tedavilerinin sakıncalarınıda göz önünde tutmalısınız. Bu konuda mutlaka veteriner hekiminizden yardım almalısınız.

Unutmayın. Yalancı hamilelik genelde tekrarlayan bir sorundur. Bu tür bir sorunun önüne geçmenin en radikal çözümü kısırlaştırma yapmaktır.

Juen Pet Bilgi Portalı

Köpek Isırdığında Yapılması Gerekenler

Kuduz olma ihtimali olan bir köpek sizi ısırdığında neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Sevgili arkadaşım Aslı bu konudaki bir tecrübesini paylaşmadan önce ben bilmiyordum. Aslı'nın yaşadıklarını ve alınması gereken önlemleri Aslı'nın kaleminden aşağıda yayınlıyorum. Umarım kimsenin başına gelmez diyerek bilgilenelim. Aslı ve Ares'e çok teşekkür ederiz. 
Mehtapcım, geçtiğimiz günlerde Ares ile maceralarımıza bir yenisini daha kattık. Aslında bu daha öncekiler gibi pek eğlenceli değil ama, edindiğim bilgileri kimsenin ihtiyaç duymamasını dileyerek paylaşmak istedim.

Geçtiğimiz hafta sonlarından birinde havanında güzel olmasını fırsat bilerek arkadaşım ile adaya gitmeye karar verdik, tabi areste yanımızda. Ne yazık ki motordan indikten 3 dk sonra beni bir kurt köpeği ısırdı. Köpek tasmasız ama sahipliydi, ancak karnesi yanlarında değildi.

Bu arada daha önce ne benim ne de çevremdeki kimsenin başına böyle bir olay gelmemişti ve ben ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Günlerden pazar olmasıda ayrı bir handikaptı, her yer kapalıydı çünkü. Bu konuda en bilgili kişi olacağını düşünürek veterinerimiz Ersoy ERSİN' den yardım istedim. Köpeğin karnesini veterinerimize faxlattık. Karnede köpeğin aşılı olduğu gözüküyordu, ama veterinerimiz ilk etapta yarayı bol sabunlu su ile yıkamamız gerektiğini söyledi, ısırmadan dolayı kuduz olmasa bile her halükarda tetanos iğnesi olmam gerektiğini, kuduz içinde ısırığın görülmesi gerektiğini hatırlattı ve 48 saat içinde bir sağlık kurumuna başvurmamı söyledi. Ayrıca köpeğin takibi için kişinin telefon numarasınıda almamı istedi. Tetanos iğnesi olmak için sağlık ocağına gittiğimde ise, karne o anda yanlarında olmadığı için geçersiz sayıldığı, dolayısıyla kuduz aşısıda olmam gerektiği söylendi. Benim ısırığımda Ares'in araya girmesi ile köpek diş geçirememiş, ama 2 yerden etimi epey derince sıyırmıştı, zaten dişinin sürtmesi bile kuduz tehlikesi demekmiş.

Kuduz aşısı 28 günlük bir süreçte yapılan 5 dozdan oluşuyor, her iğne arasında farklı zamanlar var. İlk iğneler daha sık aralıklarla yapılıyor. Aşılama süresince alkol kullanılması yasak, aynı zamanda verilen bir antibiyotik ilacıda kullanmak gerekiyor. Eğer köpek sizin takip edebildiğiniz bir köpek ise; ısırılma olayından 8 gün sonra köpeğin kuduz olmadığı görüldüğü takdirde bu aşılar 3 taneden sonra kesiliyor. Ama genelde hiç risk alınmıyor ve tamamı yapılıyor. Bu 5 aşıyı belirtilen günün herhangi bir saatinde olmak zorundasınız. Eğer o gün aşıya gelmez iseniz hastane Sağlık Bakanlığı 'na bildiriyor ve söylendiğine göre polis gelip sizi evden alıyor. Yani kısaca bu durum devlet tarafından çok önemseniyor. Ayrıca kuduz aşısını her hastane yapmıyor, yani gitmeden önce araştırmak gerek. Bu arada bu tip ısırılma olaylarında ilgili mercileri haberdar etmek bir zorunlulukmuş.

Tetanos ise bilinenin aksine tek doz ile 5 yıl koruma sağlamıyormuş. Tek doz sadece o anki durumdan sakınmak için. 5 doz yapılması halinde ömür boyu koruyormuş, yine bu iğneler başlarda daha sık daha sonrasında ise daha seyrek yapılarak bağışıklık sağlanıyor. Kuduzda ise hayat boyu korunma gibi bir durum söz konusu değil maalesef, yapılan aşılamalar sadece yaşanan o olay için oluyormuş.

Bana sorulan en önemli sorulardan birinin cevabı ise; tüm aşılar koldan olunuyor, göbekten değil yani. Ayrıca tüm aşılar ücretsiz. Bu olayda anladım ki kuduz konusunda hiç bilgim yokmuş, örneğin kedi ısırığında bile kuduz tehlikesi oluyormuş. Ve de olayı yaşadıktan sonra yapmam gerekenleri hiç bilmiyordum, ne sabunlu su ile yıkamak ne de kişinin bilgilerini almak aklıma gelmezdi. Bilgili birilerinin yönlendirmesi her zaman ki gibi en doğrusu tabi ki.

Herkese bol gezmeli, tatlı maceralı günler diliyoruz.
Sevgiler,
Aslı & Ares

4 Nisan 2011 Pazartesi

Jessie'den Gezgin Pati ve Erdem'e Teşekkürler!

Bacağımı kırdığım ilk an aklıma Jessie gelmiş, onu nasıl gezdireceğimi düşünmüştüm. Sırf bu sebeple ayağımı alçıya aldırmayı reddetmiştim ve ilk 24 saat hem fiziksel acıdan, hem de Jessie için üzüntümden ağlayıp durmuştum.

Bacağım alçıya alındığı anda Jessie'yi gezdirmesi için pekçok alternatifi değerlendirmeye başladım. Oğlumu teslim edeceğim kişiye karar vermek öyle zordu ki anlatamam, hele de benim gibi pimpirikli bir anne için. Aklımda binbir düşünce vardı; "acaba yerden yemek yer mi", "enerjiisini atabilir mi", "mutlu olur mu", "kedileri kovalar mı", "kaçıp sitenin havuza girer mi", ve en önemlisi de "başkasının sözünü dinlemez de kendi liderliğini kurar mı".

Sevgili arkadaşım Aslı'yla yaptığımız derin değerlendirmeler sonucu Gezgin Pati'den Erdem Gündüz'de karar kıldık..:) İyi ki de öyle yapmışız.

Bugün 2 hafta oldu ve bu süre içinde gözümden bile sakındığım minik kuşumun tasmasını güven içerinde verebileceğim bir başkası olabileceğini gördüm. 2 haftadır saati gelince Jessie'min kapıda sabırsızlıkla beklediği Erdem Gündüz'e çok teşekkür ederim. Oğlumu verirken gözümü arkada bırakmadığı için, Jessie'yi kısa sürede çözdüğü ve ona söz geçirebildiği için, en önemlisi ona hem iyi bir oyun arkadaşı hem de liderlik yapabildiği için.

İhtiyacı olanlara tavsiye edebileceğim Gezgin Pati'nin iletişim bilgilerini aşağıda paylaşıyorum.

Gezgin Pati - Köpek Gezdirme Hizmeti
info@gezginpati.com

http://www.facebook.com/group.php?gid=317221234917&v=info
İstanbul
533-590 76 30
216-362 74 64

Eskişehir
535-446 13 32