29 Mart 2012 Perşembe

Merdivenden Korkan Köpek - Tamer Dodurka

Tamer Dodurka son kitabı Merdivenden Korkan Köpek'te mesleğini uygularken yaşadığı ilginç olayları anlatmış. Bu kitaptaki öyküler minik dostlarımızın psikolojisini ve bundan yola çıkarak da insan psikolojisini anlamamıza yardımcı oluyor. 

Kitabı daha yeni aldım ve tamamını henüz okuyamadım. İlginç bulduğum öyküleri arada sizlerle de paylaşmayı düşünüyorum. Yine de her köpek sahibinin alması gereken bir kitap olduğunu düşünerek herkese öneriyorum. 

Merdivenden Korkan Köpek 
Yazar:Tamer Dodurka 
Sayfa Sayısı: 200 
Dili: Türkçe 
Yayınevi: Remzi Kitabevi 

Arka Kapak Yazısı 
Öykülerle, Evdeki ve Çevredeki Dostların Psikolojisi Onları o kadar küçümsedik ki, aslında aramızdaki farkın çok da belirgin olmadığını, psikolojilerinin bize ne kadar da benzediğinin farkına varamadık bir türlü… 

Bırakın psikolojilerini, bir canları olduğunu, bizler gibi acı çekebildiklerini görmezden gelip onları adeta bir mal olarak nitelendirdik. Bu nedenle hâlâ ülkemizde, hükümet konağı ya da kaymakamlıkta Veteriner Müdürlüğü yerine yanlışlıkla Mal Müdürlüğüne gidenler olmaktadır. Kısacası bizim "hayvan" anlayışımız hem komik hem de trajiktir. 

Bu kitapta Prof. Dr. Tamer Dodurka, hayvan psikolojisini ne hale getirilebildiğimizi, onların mal değil duyguları olan varlıklar olduğunu, bazen komik bazen de dramatik öykülerle sergiliyor.