19 Haziran 2012 Salı

Cesar Millan - Köpeklere Fısıldayan Adam Reklamı

Cesar Millan'ın National Geographic'te yayınlanan programı Köpeklere Fısıldayan Adam (Dog Whisperer)'ın reklam afişi çok hoş.

İşte "Köpeklerin de sorunları vardır" diyen reklam resmi..:)

Köpeğiniz İnsan Yaşıyla Kaç Yaşında?

Köpeğinizin insan yaşıyla kaç yaşında olduğunu biliyor musunuz? 

Gönül isterdi ki hep yanımızda olsunlar ama kuzucuklarımız maalesef ki bizim kadar uzun yaşamıyorlar. Ancak genel olarak küçük köpek ırkları büyük köpek ırklarından daha uzun süre yaşıyor.

Aşağıdaki tabloya bakarak köpeğinizin insan yaşıyla yaklaşık kaç yaşında olduğunu çıkarabilirsiniz.

18 Haziran 2012 Pazartesi

Sıcak Havalar ve Köpekler

Geçen hafta İstanbul cayır cayır yanarken kuzumun sıcaklardan bayılır halleri beni çok üzdü. Hatta Çarşamba günü dışarıda gezip geldikten 1,5 saat sonra bile Jessie’nin nefesi hala kendine gelmemiş, dili beş karış dışarıdaydı. Bunun üzerine Jessie'nin facebook sayfasında sıcaklarla mücadele için önerilerinizi soran bir mesaj yayınlamıştım. Pek çok öneri geldi, bazılarını bir yazı olarak yayınlıyorum söz verdiğim üzere.

Merve Sanön: süt kutusu, meyve suyu kutusu gibi boş kutuların içine köpeklere yararlı olan meyveleri püre haline getirin içine su katın ve buzluğa atın sonraki gün donmuş bir şekilde kartonu kesin ve buzu köpeğinize verin hem vitaminli meyveleri yemek için yalayacak hemde serinleyecektir..

Hande Basak Aladag: özellikle gögüs kısmını ıslatmak çok rahatlatıyor, cesar milan tavsiyesidir aynı zamanda ;)

Ezgi Gokalp: iyi akşamlar. Geçen haftalarda pet fest 2012 deydim. Uzmanlar kesinlikle sürekli yıkamayı önermiyor. Ancak çok bunaldığınca ön bacaklarının altini( bizim koltuk altı gibi) bir de patilerini ıslatmayi tavsiye ediyorlar. Bunu sık yapmakta hiç bir sakınca yokmuş..ama emin olun butun kopeklerde ayni problem var.

Zafer Hamit Kozan: Kibrit kutusu büyüklüğünde ara ara birkaç tane BUZ KÜTLESİ vermek çözüm olabilir.

Basak Baykan: su tasına arasıra buz atmak,klima açmak,tüyleri kırptırmak, bir de çok sıcaklarda ıslak bir bezle vücudunu sarmak ve hararetini azaltmak, tabi bu işlem goldenlar gibi iri köpeklerde zor.

Sedat Solak: Selam mehtap, body cok bunalinca ben banyoya surukluyor ve dusu acmam icin yuzume bakiyor.:) bircok kisi tuylerini kestir demis bunu yapma sakin,cunki tuyleri onlari kisin soguktan korudugu gibi yazinda sicaktan koruyor.Bir nevi vucudunun klimasi tuyleri.kestirdiginde cildi direk gunes isinlarina maruz kalacagindan daha cok rahatsiz olacaktir.

Aydan Akboga: Her zaman banyo olmuyo ama kızım sureklı banyoda yattıgı ıcın banyonun yerlerını ıslatıyorum patılerını ıslatıyorum alev alev yanıyo oluyo resmen bıraz dengelenıyo nefesı

Özge Cücü: banyoda duşu ıslak bırakın daha serin olduğu için orada yatıyor rahatlatır biraz.

Dilek Emre: baş ve ense kısmını sık sık ıslatın çok rahatlatıyor

'Yasn Sönmz: vantilatör

Petza Evcil Hayvan Ürünleri: Merhaba, size serinletici ürünlerimizden tavsiye ederim.Alan tüm müşterilerimiz çok memnun.Başta biz :) Fredkit çok rahat etti.
http://www.petza.com.tr/Serinletici-Urunler,LA_129-2.html

1 Haziran 2012 Cuma

Oh Yeh, Hav! Bugün Cuma!

                  Cuma gününün mutlu köpeği bu fıstık olsun..:)

Jessie'nin Kuşbaşılı Taze Fasulye Yemeği

Num num num..:) O kadaaar lezzetli olmuştu ki Jessie afiyetle yedi. Ben de yedim ama benim payım bu kadar bol etli değildi. Etler Jessie'ye, fasulyeler anneye diye diye yedik..:)

Malum yaz geldi ve sebzeler hem daha lezzetli hem de çok daha ucuz. Kışın et fiyatına sebze alıyorduk ve hiç tadı yoktu. Bu yüzden yaz sebzelerinden mümkün olduğunca çok faydalanmaya çalışıyorum. Dediğim gibi, bol sebze kısmı bana, bol et kısmı Jessie'ye. Herkes mutlu halinden..:)

Malzemeler:
Taze fasulye
Dana Kuşbaşı
Sarımsak
Zeytinyağı
Taze nane yaprakları
Domates

Yapılışı:
Domates ve sarımsağı zeytinyağında kavurduktan sonra taze fasulyeleri ekledim. Biraz piştikten sonra dana kuşbaşını da ekleyerek iyice pişirdim. Pişmesine yakın taze nane yapraklarını da koyup bir taşım kaynattım. Hem mis gibi koktu, hem de sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi var. Zeytinyağı ve sarımsak ise köpeklerde tüylere, bizim de saçlarımıza çok faydalı. 

Afiyet olsun!


Not: Eskiden yaptığım yemeklerde domatesi kesinlikle kullanmıyordum. Ancak köpeklere domates verilir mi konusunda yaptığım araştırmalar sonucu toksik etki yaratabilecek kısımların olgunlaşmamış domates, yeşil domates, domates sapı ve yaprakları olduğunu öğrendim. Olgunlaşmış, kırmızı domatesin aşırıya kaçmayacak şekilde kullanılmasının zararı değil tam tersi faydası bulunuyor.

Jessie ile Bir Günümüz Nasıl Geçiyor?

Kendimi bildim bileli sabahları erken kalkarım ve bu huyumu seviyorum. Hafta içi olsun, hafta sonu olsun gün ışımaya başlar başlamaz benim gözler zınk diye açılır..:) Çoğu zaman Jessie bacaklar tepede yatıyor olur ben uyandığımda. Yataktan kalkınca ilk işim yatağımın hemen yanındaki kendi yatağında yatmakta olan oğluşumu sevmek olur. O da hemen ağzına bir top alıp sabah sabah suratıma dayar..:) Kısa bir sevgi faslından sonra hemen üzerimi değişirim ve yollara koyuluruz.

Jessie'yi yormak, enerjisini düzgün bir şekilde atmasını sağlamak, ona farklı işler vermek ve kafasını kullanmasını sağlayacak aktivitelere yöneltmek benim için çok önemli. Fiziksel ve beyinsel olarak yorgun köpek huzurlu köpektir. Bu yüzden sabah çeşitli aktiviteler yaparak 1 saat kadar dışarıda oluruz. Tüm aktivitelerin sonrasında eve girmeden önce güzelce taranırız, bazen de pudralanırız. Oğlum biraz metroseksüeldir de..:) Eve gelince Jessie alışageldiği üzere hemen küvete atlar, patilerindeki ve tüylerindeki toz, toprağı temizleriz. Sonrada havlu üzerinde kurulanırız.

Jessie yemeğini sabah da akşam da gezip geldikten sonra yiyor. Çünkü önce mamasını hak etmesi gerekiyor. Yemek faslından sonra benim için hazırlanma faslı başlıyor. Apar topar hazırlanıp işe geliyorum, ama elbette ki aklım kuzucuğumda kalıyor.:(

Akşam eve geldiğimde karşılaştığım sevgi selini anlatmama gerek var mı? Köpek sahibi olup da bu aşırı mutluluk ve sevinç selini bir gün bile yaşamayan yoktur. Oğlum hemen en yakınındaki oyuncağını ağzına alarak bana getirir. Kendini yere atıp bacaklarını tepeye diker kendini sevdirmek için. Bazen hemen bazen de evde 15-20 dakika geçirdikten sonra dışarı çıkarız. Evde biraz zaman geçirmek Jessie'nin sakinleşmesini, heyecanının azalmasını sağlıyor. Hemen çıktığımızda ise biraz daha heyecanlı ve meraklı oluyor. Akşam da yine sabah geçirdiğimiz kadar bir süre dışarıda oluyoruz. Bazen arkadaşları ile karşılaşıyoruz, onlarla zaman geçiriyoruz. Jessie yanında topu olduğu sürece başka bir köpekle oynamaya çok meraklı değil. Kısa bir karşılaşma sonrası topunun başına geçer. Topu kaldırdığım zaman diğer köpekleri daha çok görmeye, dış etkilere daha çok odaklanmaya başlıyor. Ben odağının topunda olmasını tercih ediyorum, bu yüzden topumuz yanımızdan hiç eksik olmaz.

Jessie'nin akşam yemeğini ben kendim sofraya otururken veririm. Yani yemek saatlerimiz aynı. Önce lider beslenmeli, sonra köpek beslenmeli gibi bir düşüncem yok. Yemeğini yiyen Jessie sindirmek için birkaç dakika uzanır ve sonra bana gelir. Biraz kendini sevdirir, birkaç top atarız. Bir süre sonra da uyur, dışarıda yorulduğu için evde çok ortalıklarda dolanma huyu yoktur. Benim oturduğum odada olması ve yatması onun için yeterlidir. Ben bir şeyler yaparken beni rahatsız etmez, yanıma gelip oyuna çağırmaya çalışmaz. Uyumuyorsa bile yatarak beni izler. Hatta ben evi süpürürken ve silerken de ortalıkta dolaşmasınıistemediğimi bilir. Süpürge çıktığı anda ben ilk olarak dış kapının önünü süpürürüm. O da alıştığı üzere hemen gider ve oraya yatar. Ev tamamen süpürülüp silinene ve ben kalk diyene kadar da orda kalır.

İşte Jessie'nin sıradan bir günü böyle. Sizin normal bir gününüze benziyor mu?