Malzemeler:
2 bardak kuru mama1 bardak tam buğday unu
1 bardak rendelenmiş az yağlı peynir
1 bardak su
2 kaşık dolusu zeytinyağı
1 kaşık dolusu kabartma tozu
Yapılış ve Pişirme
- Kuru mamayı toz haline getirin. Bunun için kahve öğütücü ya da blender kullanabilirsiniz. Alternatif: Sağlam bir poşet ya da kumaş torba içerisine koyduğunuz mamayı elinizle poşeti sıkıca yoğurarak veya sert zemine bastırarak da ezebilirsiniz.
- Kuru mamayı toz haline getirmek için Mamanın un kıvamında toz olmasına gerek yok, biraz büyük parçalar halinde de kalabilir.
- Mamayla birlikte tüm malzemeleri karıştırın.
- Küçük kek kalıplarınızı veya tepsinizi biraz yağlayın ve içeriğinizi koyun.
- Kalıp kullanıyorsanız kapları tepeleme doldurmayın, kabarma açıklığı bırakın.
- Fırını 350 derecede ön ısıtmaya alın.
- Kekinizin üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Yaklaşık olarak yarım saatte olacaktır.
- Keklerinizi soğutun ve servis yapın..:)