2 Ağustos 2011 Salı

Kaç Aylık Yavru Köpek Almalıyım?

Yavru köpek alırken çoğunluk bir aylık ya da daha küçük köpekler almakta. Ancak bir köpeğin bu kadar küçük alınması tavsiye edilen bir durum değildir.

Yavru köpeğin mutlaka annesinin ve kardeşlerinin yanında kalması, köpek olduğunu hatırlatan kuralları ve köpek davranışları öğrenmesi gerekmektedir. Eğer yavru annesinden ve kardeşlerinden çok erken ayrılırsa hayata adapte olmakta zorlanacaktır. Bu da çeşitli davranış sorunlarını ortaya çıkarabilir. Bunu önlemek için yavru köpeğinizi mutlaka 7-8 haftalık iken alınız. Bu sürede 
minimum 4-5 haftayı annesinin yanında, geri kalan 3 haftayı ise kardeşlerinin yanında oyun oynayarak geçirdiğine emin olunuz.

Yavru Sekiz (8) haftadan önce alınırsa:
Gereğinden önce kardeşlerinin yanından ayrılır ise,yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı köpek kuralları ve kendini ifade etme bilincinden yoksun kalacağı için hemcinsleri ile olan ilişkilerinde ve hayata adepte olmada sorun çıkaracak,muhtemelen kendine güveni olmayan bir köpek olacak.

Yavru Sekiz (8) haftadan sonra alınır ise:
Bu süreden sonra alınan köpeğin üretici tarafından sosyalleştirilmiş olduğunu sorgulamak önemlidir.Çünkü sosyalleşmedi ise
 ilk aşamada insanlar ve şehir içinde karşılaşacağı durumlarda sorun çıkararak topluma uyum sağlamakta zorlanabilir.