19 Haziran 2010 Cumartesi

Köpek Beslenmesi - Önemli Ayrıntılar

Beslenme Notları:  

  • Çoğu köpek (ve hatta kedi) oldukça oburdur ve çok hızlı bir şekilde beslenir. Yanlarında başka bir köpeğin olması ya da dışarıda olmaları gibi durumlarda almaları gerekenden çok daha fazla miktarda besin alabilirler. 
  • Özellikle büyük ırklarda çeşitli obezite ve kilo kaynaklı rahatsızlıkların ortaya çıkmaması için alınan besin miktarına çok dikkat edilmelidir. Golden'larda görülen en sık karşılaşılan problemlerden biri kalça çıkığıdır ve fazla kilo genetik olarak yatkın olan köpeklerde bu sorunu tetikleyebilmektedir. (Beslenme ve obezite ile ilgili eski bir gönderimiz)
  •  Jessie küçükken mamasını hep çiğnemeden yutardı, hatta bu yüzden mamasını birkaç parçaya bölecek şekilde ve ıslatarak vermeye başlamıştım. Daha yeni yeni çiğnemeye başladığını söyleyebilirim. Büyük ırk köpek maması yani Large Breed mama kullanılması bu sorunu azaltıyor, taneler daha büyük olduğu için çiğneyerek yeme ihtimali artıyor. 
  • Hızlı yeme sorunumuz ise hala devam ediyor, gün içerisinde ara öğün verme şansım olmadığı için çok acıkıyor ve önüne konar konmaz silip süpürüyor. Dışarıda yerden birşey kaptığında ise ağzından hatta bazen boğazından çekip çıkardığımı bildiğinden çiğnemeden hemen yutma çabası devam ediyor malesef. Eğer köpeğiniz küçükse ve öğünleri bölme şansınız varsa günde 3 ya da 4 öğün vermenizi tavsiye ederim.