14 Ağustos 2010 Cumartesi

Cesar Millan'dan: Hiperaktif Köpeğinizi Sakinleştirici 5 İpucu

Cesar Millan'ın tavsiyelerini Türkçe'ye çevirmeye çalıştım, umarım işinize yarar..:)
İşte köpeğinizi sakinleştirmek için deneyebileceğiniz bazı basit teknikler..

  *  Davranışı yoksayın. Köpeğinizin hareketine olan dikkatiniz onun düzeltmeye çalıştığınız bu hareketinin daha da güçlenmesine neden olacaktır. Hiperaktif patlamalar sırasında dikkat etmeniz gerekenler: ona dokunmayın, konuşmayın ve göz teması kurmayın. Köpeğinizin nasıl yatışacağına şaşıracaksınız. Unutmayın, siz ne kadar sakin olursanız o da aynı oranda sakin olur. 


* Köpeğinize bir iş verin. Bir görevinin olması odaklanmasını sağlayacaktır.  Hiperaktivite psikolojik nedenlerden olabileceği gibi
fiziksel nenenlerden de kaynaklanabilir. Köpeğinize bir iş vererek onun enerjisini farklı bir alana kaydırmasına yardımcı olmuş olursunuz. Vereceğiniz iş belirgin bir başlangıç ve sona sahip olmalıdır ve fiziksel bir egzersiz olarak görülmemelidir.

* Yürüyüşe çıkın! Eğer köpeğinizin enerjisi çok fazlaysa uzun bir yürüyüşe çıkmak  onu yönlendirmek için mükemmel bir yöntemdir. Ekstra enerjisü tükendiğinde harap ve bitap bir şekilde dinlenmek isteyecektir. Onun bu halini siz de çok dinlendirici bulacaksınız.

Kendi enerjinizi kontrol edin! Köpeğiniz sizin aynanızdır; ruhunuzu ve psikolojinizi yansıtır. İçinizde sakin durumda mısınız kendinizden emin bir enerji mi yayıyorsunuz? Yoksa kavga sonrası sinirli ya da haftanın endişeleriyle yüklü müsünüz? Sinirli ya da endişeli ruh, beden dili ya da ses tonları köpeğinizi aynı doğrultuda etkileyecektir.

* Aromaterapiyi deneyin! Köpeklerin dünyayı koklayarak algıladığını unutmayın.  Lavanta kokusu sizin için olduğu gibi köpeğiniz içinde yatıştırıcı olabilir. Veterinerinizle konuşun ya da köpeğiniz için en güvenli olan kokuları öğrenmek için bir uzmana danışın.