1 Ekim 2010 Cuma

Eğitici Ödül Oyuncağı Nasıl Yapılır?

Köpekleri eğlendirirken eğiten oyuncaklara bayılıyorum. Çünkü bu tip oyuncaklar akıllarını kullanmalarını sağlarken, aynı zamanda onları şaşırtıyor ve zihinlerini açık tutuyor. Dün internette gezinirken Kong ve Twist&Treat benzeri bir oyuncağın nasıl kolaylıkla yapılabileceğini gördüm. Denemek ister misiniz?

1. Yumuşak plastikten, içi boş ve içe göçen bir futbol ya da basketbol topu alıyoruz.
2. Üzerinde içerisinden ödül maması geçecek büyüklükte bir delik açıyoruz. Yalnızca bu deliği biraz geniş açıyoruz ki mamayı o delikten rahat koyabilelim.
3. Mamanın çok rahat geçmeyeceği ama bir şekilde geçebileceği bir kaç delik daha açıyoruz.  Mamanın hemen düşeceği kadar büyük delikler açmamaya dikkat. Yoksa keyfi kalmaz..:)
4. Bir iki deneme sonrasında delikleri daha sonra genişletebilirsiniz. :)

Dikkat: En az 2 delik açılması gerekli. Tek delik olduğu takdirde hava alacak başka bir delik kalmadığı için köpeğin dili tek delikte sıkışırsa rahat çıkmayabilir. İki delikte hava akımı sayesinde sorun olmayacaktır.

Öneri: Köpeğimizin oyunu bitince oyuncağını önünden kaldıralım ki oyuncağından sıkılmasın. Oyuncaklar her zaman erişilir olmadığı müddetçe caziptir. Aşağıdaki yavrunun oyuncakla uyumasına takılmayın..:)