Yarın Jessie'ye doğumgünü pastası yapacağım. Lezzet sarhoşluğuyla patilerini bile yiyebileceğini düşünüyorum..:) Tarifini aşağıda görebilirsiniz.   

İçindekiler:
1 bardak buğday unu * 

1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1/4 bardak light eritilmiş peynir, labne peynir ya da light yoğurt **
1/4 bardak sebze yağı ya da organik yağ
1 bardak rendelenmiş havuç 

1 yumurta
1/4 bardak organik yağ (isteğe bağlı)

* Köpeğiniz buğdaya alerjik ise pirinç unu kullanabilirsiniz.
** Orjinal tarifte peynir yerine organik fıstık fıstık ezmesi kullanılmış ve peynir ya da light yoğurt kullanılabileceği not düşülmüş. Ben tam tersini yapıyorum..:)

Yapılışı:
- Fırını 180 derecede ön ısıtmaya alın.

- Un ve kabartma tozunu karıştırın.
- İçerisine peynir dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek çırpın.
- Malzemeyi kek kasesine koyun ve 30 dakika kadar pişirin. 
- Pişip soğuduktan sonra keki kaptan ters bir şekilde çıkararak üzerine peyniri sürün.
- Birkaç havuç parçası ve muz koyarak dekore edebilirsiniz. 
- Buzdolabında biraz bekletildikten sonra servise hazırdır.  



Related Posts with Thumbnails