18 Ocak 2011 Salı

İç ve Dış Parazit Tedavileri Ne Sıklıkta Yapılır, Nasıl Uygulanır?

Köpeklerimizin sağlıklı olmaları için iç ve dış parazit tedavilerini aksatmamamız oldukça önemli bir husus.

   - Parazit Tedavisi ne sıklıkta yaptırılmalıdır?
Genel olarak dış parazit damlasını 2 ayda bir, iç parazit tabletini ise 3 ayda bir uygulamak önerilir. Yaz ve bahar aylarında ise dış parazit tedavisinin sıklığının arttırılması tavsiye edilir. Ben Jessie'nin iç parazit tedavisini 2 ayda bir, dış parazit tedavisini ise 1-1,5 ayda bir yaptırıyorum.

  - Parazit tedavisi ne şekilde uygulanır?
Genel olarak iç parazit tedavisi ağızdan tablet verilmek yoluyla uygulanır. Dış parazit tedavisi ise ense damlası şeklindedir. Ense damlası uygulamasının öncesinde ve sonrasınraki 2-3 gün su ile temas olmaması ilacın etkinliğini arttırır. Etkin bir ilaç kullanıyorsanız dış parazitlerin büyük çoğunluğu ilk 24 saat içerisinde yok olacaktır.

İç ve dış parazit konusunda ucuza kaçılmaması gerektiğini düşünüyorum. Jessie dış parazit damlası olarak Frontline plus, iç parazit tableti olarak ise Bayer Drontal plus kullanıyor. Bu markaları tercih etmenizi sizlere de tavsiye ederim. Sağlık ve beslenme konusunda ucuz olması için tercih edilen yöntemlerin sonrasında sorunlarla birlikte daha pahalı tedaviler olarak geri dönebileceğini unutmayın lütfen.