14 Şubat 2011 Pazartesi

Şişli Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Açılıyor

Şişli’de Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi Açılıyor! 
Şişli Belediyesi’nin bölgedeki hayvanların rehabilitesini sağlamak amacıyla inşa ettiği Şişli Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehibilitasyon Merkezi, 19 Şubat 2011 Cumartesi günü açılıyor. Saat 12:00'de Piyalepaşa Bulvarı No:80, Şişli'de yapılacak olan açılışa tüm hayvan severler davetlidir!
Şişli Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının rehabilitasyonunu sağlamak ve Şişli halkının refah seviyesini daha da artırmak amacıyla sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve tedavi işlemlerini gerçekleştirmek için Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıyor. Piyalepaşa Bulvarı’nda bulunan rehabilitasyon merkezinin açılışında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve bölgedeki hayvansever yurttaşlar hazır bulunacak. 

Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi; 5 Veteriner Hekim, 1 Veteriner Sağlık Teknisyeni ve 6 kişiden oluşan yardımcı personeli ile Şişli’de yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarına hizmet verecek. Buraya gelen hayvanların muayene ve tedavileri yapılacak, kısırlaştırılan hayvanlar işaretlenerek kayıt altına alınacak. Mahallelerine geri gönderilen hayvanların da aşı takipleri kontrol edilecek ve kuduz hastalığına karşı koruyucu takip aşıları yapılacak. Merkeze gelen hayvanlar için sahiplendirmeler de yapılarak kayıt altına alınacak.

Merkezde, hasta hayvan kayıt ve danışma, muayene ve ameliyathane, ameliyat sonrası operasyon yoğun bakım, enfeksiyon, dış parazit tedavisi için kullanılan banyo odası, müşahede (gözlem) ve röntgen bölümü bulunmakta. Kısırlaştırma operasyonu sonrasında hayvanlar, merkezde 10 gün süreyle tutulacak, tamamen sağlığına kavuşanlar alındıkları ortama geri bırakılacak.

Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi, 25 adet köpek ve 30 adet kedi barındırabilme kapasitesine sahip. Ayda ortalama 165 sahipsiz hayvanın merkezde yatılı olarak bakım ve tedavisinin yapılması hedefleniyor.