18 Haziran 2012 Pazartesi

Sıcak Havalar ve Köpekler

Geçen hafta İstanbul cayır cayır yanarken kuzumun sıcaklardan bayılır halleri beni çok üzdü. Hatta Çarşamba günü dışarıda gezip geldikten 1,5 saat sonra bile Jessie’nin nefesi hala kendine gelmemiş, dili beş karış dışarıdaydı. Bunun üzerine Jessie'nin facebook sayfasında sıcaklarla mücadele için önerilerinizi soran bir mesaj yayınlamıştım. Pek çok öneri geldi, bazılarını bir yazı olarak yayınlıyorum söz verdiğim üzere.

Merve Sanön: süt kutusu, meyve suyu kutusu gibi boş kutuların içine köpeklere yararlı olan meyveleri püre haline getirin içine su katın ve buzluğa atın sonraki gün donmuş bir şekilde kartonu kesin ve buzu köpeğinize verin hem vitaminli meyveleri yemek için yalayacak hemde serinleyecektir..

Hande Basak Aladag: özellikle gögüs kısmını ıslatmak çok rahatlatıyor, cesar milan tavsiyesidir aynı zamanda ;)

Ezgi Gokalp: iyi akşamlar. Geçen haftalarda pet fest 2012 deydim. Uzmanlar kesinlikle sürekli yıkamayı önermiyor. Ancak çok bunaldığınca ön bacaklarının altini( bizim koltuk altı gibi) bir de patilerini ıslatmayi tavsiye ediyorlar. Bunu sık yapmakta hiç bir sakınca yokmuş..ama emin olun butun kopeklerde ayni problem var.

Zafer Hamit Kozan: Kibrit kutusu büyüklüğünde ara ara birkaç tane BUZ KÜTLESİ vermek çözüm olabilir.

Basak Baykan: su tasına arasıra buz atmak,klima açmak,tüyleri kırptırmak, bir de çok sıcaklarda ıslak bir bezle vücudunu sarmak ve hararetini azaltmak, tabi bu işlem goldenlar gibi iri köpeklerde zor.

Sedat Solak: Selam mehtap, body cok bunalinca ben banyoya surukluyor ve dusu acmam icin yuzume bakiyor.:) bircok kisi tuylerini kestir demis bunu yapma sakin,cunki tuyleri onlari kisin soguktan korudugu gibi yazinda sicaktan koruyor.Bir nevi vucudunun klimasi tuyleri.kestirdiginde cildi direk gunes isinlarina maruz kalacagindan daha cok rahatsiz olacaktir.

Aydan Akboga: Her zaman banyo olmuyo ama kızım sureklı banyoda yattıgı ıcın banyonun yerlerını ıslatıyorum patılerını ıslatıyorum alev alev yanıyo oluyo resmen bıraz dengelenıyo nefesı

Özge Cücü: banyoda duşu ıslak bırakın daha serin olduğu için orada yatıyor rahatlatır biraz.

Dilek Emre: baş ve ense kısmını sık sık ıslatın çok rahatlatıyor

'Yasn Sönmz: vantilatör

Petza Evcil Hayvan Ürünleri: Merhaba, size serinletici ürünlerimizden tavsiye ederim.Alan tüm müşterilerimiz çok memnun.Başta biz :) Fredkit çok rahat etti.
http://www.petza.com.tr/Serinletici-Urunler,LA_129-2.html