6 Haziran 2010 Pazar

Golden ve Labrador'lar Neden Yüzmeyi Sever?

Golden ve Labrador'lar yüzmeyi en ufak su birikintisini bile değerlendirecek kadar çok severler. Havuz, göl, deniz, içinde bir miktar su olan herhangi bir birikinti onların su aşkını körüklemeye yetecektir. Peki yüzmeyi birçok köpek cinsinden daha çok severler?
  • Atalarının öne çıkan özelliklerine bakarsak Golden Retriever'ların hangi özelliğinin hangi türden miras olduğunu görebiliriz.  
Tweed Water Spaniel ve Newfoundland türlerinin yüzme aşkı Golden'ların da ruhuna işlemiştir. 


Tweed Water Spaniel, eski dönemlerde İngiliz kıyı yerleşimlerinde halk tarafından her türlü deniz koşulunda kulanılmakta olan sert, kuvvetli ve kaba yüzücü köpeklerin soyundan gelmektedir.   
Newfounland köpeği 18. yüzyılda balıkçılarla birlikte denize açılırdı ve yanlışlıkla denize düşen balıkları tekneye çıkarırdı. Golden ve Labrador gibi Retriever ırkları da suya düşen avları avcıya getirmek için yetiştirilmişti. Tabi ki, bu köpekler yüzen bir topu sahibine getirmek için günümüzde de tereddütsüz ve seve seve suya atlayacaktır.
  • Golden'ların patilerinin arasında bulunan perdeler onların yüzmesini kolaylaştırmakta ve suyu bu denli sevmelerinin bir diğer sebebi olarak kabul edilmektedir.
  • Golden'larda dış tüyler su geçirmez, iç tüyler ise sıktır. Labrador ise kısa ve düz su geçirmeyen bir kürke sahiptir.