26 Temmuz 2010 Pazartesi

Köpek Mamaları İle İlgili Bir Uyarı!

Bloğumuzu takip eden bir arkadaşımızın mamalar ile ilgili kötü bir tecrübesini dikkatli olunması için herkesle paylaşmak istiyorum. Bunu bizimle paylaştığı için Aslı'ya çok teşekkür ederim. 
Ares'e de çok geçmiş olsun ve acil şifalar. Umarım bir an önce iyileşir ve enerjisini toplayıp şirinliklerine kaldığı yerden devam eder.:)

Arkadaşlar,

Türkiye de GDO lu maddeler ilgili yasadan sonra maalesef mama bulmakta zorlanıyoruz. Mama tedarik etmekte sıkıntı yaşanmasından dolayı, pet shoplar tarafından depoda kalan tüm mamalar şimdi raflara konuyor. Ancak bu mamaların çoğunun ya tarihi geçmiş ya da son kullanma tarihi çok yakın. Tarihi geçmiş mamalar çocuklarımıza çok ciddi zararlar verebiliyor. Biz Ares ile maalesef yine kötü bir deneyim yaşadık.

Veterinerimizden aldığımız tarihi geçmiş mama Ares te şiddetli kusma ve ishal olarak kendini gösterdi. İshal o dereceki popodan sürekli kan şeklinde akıyordu, kusma o dereceki artık midenin özsuyunu çıkarıyordu çocuk. Şu an için iyi çok şükür, birde acı bir yan var ki bozuk mamanın yerine başka bir yerden yeni bir mama almak istedik, ama onun da tarihi geçmişti. Mama almak istediğimiz bu iki yerde çok büyük ve bilinen yerler.Sonuçta hepimiz çocuklarımızı bırakıp işe gitmek zorundayız, tüm gün yalnız kalıyorlar. Eğer bu durum hafta sonu yani ben evde iken gerçekleşmeseydi allah korusun çok daha kötü durumlar olabilirdi.

Lütfen bu durumu tüm arkadaşlarınıza iletin, mamaların tarihleri konusunda çok çok dikkatli olmak gerek.

Yavrularınız ile sağlıklı ve uzun ömür dileğiyle...