1 Temmuz 2010 Perşembe

Pitbull'ların Toplatılması ile İlgili Son Açıklama

Pitbull'lar toplatılmıyormuş! Sanırım son günlerde gündemde fazlasıyla yer alan bu konu Çevre ve Orman Bakanlığı'nın geri adım atmasına neden oldu. Ya da onların toplatılıyor söylemini biz yanlış anladık  diyelim.:) 
Neyse sonuç olarak senelerdir köpeklerine bakan, büyüten arkadaşlarımızın yavrularının ellerinden gitmemesine çok sevindim. Zaten çoğu kişinin köpeğini hiçbir şartla vermeyeceğine de emindim. İşte son açıklama:

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, pitbulların toplatılması ya da yok edilmesi gibi bir karar verilmediğini, sadece başıboş pitbulların toplanarak kısırlaştırılacağını ve kayıt altına alınacağını bildirdi.

Eroğlu’nun konuya ilişkin şöyle konuştu:
"Biliyorsunuz TBMM Dilekçe Komisyonu’na pitbullarla ilgili çok büyük şikayetler geliyor. Hatta geçenlerde, daha çok yeni, bir parkta çocuklar arkadaşlarını korkutmak için pitbull getirmiş. Bu sırada çocuk geri geri giderken düşüp, kafasını çarptı ve vefat etti. Biz kimsenin evinden pitbull köpeği toplamıyoruz. Sadece dışarda tasmasız dolaştığı zaman, kısırlaştırma olmadığı zaman bununla ilgili ceza uygulaması, toplatılma kararı var."