26 Eylül 2010 Pazar

Cesar Millan'dan: Köpekler ve Çocuklar İçin İpuçları

Cesar Millan'ın kitabını almıştım hatırlarsanız. Ara ara açıp farklı kısımlarını okumaya gayret ediyorum. Çocuklar ve köpekler için ipuçlarını bugün okudum ve aşağıda Türkçe'ye çevirdim. Her hakkı saklıdır..:) Kopyalanırken kaynak gösterilmesi emeğe saygı açısından rica olunur. 

  1. Çocuğunuz çok heyecanlı ise köpeğe yaklaşmasını engelleyin. Çocuklarınıza köpeklerin yanında sakin bir enerji yaymanın önemli olduğunu öğretin. 
  2. Çocuğunuza köpeklere nasıl yaklaşmaları gerektiğini öğretin. Herkes için ana kural: köpeklerden yaklaşılmasını istediğini gösteren herhangi bir işaret almadan ona dokunmamak, onunla konuşmamak ve göz kontağı kurmamak gereklidir
  3. Yavru köpek ilk geldiğinde çocuklarınızdan birkaç gün boyunca sakin duracaklarının sözünü alın. 
  4. Çocuklarınızı köpeklere liderlik konusunda eğitin. Yavru köpek yaramazlık yapmaya başladığında onu nasıl yatıştırmak ve durdurmak gerektiğini ona öğretin. 
  5. Köpekleri kesinlikle kızdırmamaları ve heyecanlandırmamaları gerektiğini çocuklarınıza önemle vurgulayın. Bunu yapmalarına izin vermeyin.
  6. Güreş, boğuşma, kovalamaca, ısırmaca gibi sert oyunları kesinlikle yasaklayın. Onlara köpeklerle gidip getirme, saklayıp bulma oyunları oynamaları konusunda teşvik edin. Yahut yüzme, yürüyüş gibi aktiviteleri önerin. 
  7. Çocuklarınıza köpeklerle oyunların net birbaşlangıç ve bitiş anı olması gerektiğini öğretin