20 Eylül 2010 Pazartesi

Köpeğiniz İçin Kek Tarifi: Kuru Mama ve Peynirli

Malzemeler:
2 bardak kuru mama
1 bardak tam buğday unu
1 bardak rendelenmiş az yağlı peynir
1 bardak su
2 kaşık dolusu zeytinyağı
1 kaşık dolusu kabartma tozu

Yapılış ve Pişirme
  1. Kuru mamayı toz haline getirin. Bunun için kahve öğütücü ya da blender kullanabilirsiniz. Alternatif: Sağlam bir poşet ya da kumaş torba içerisine koyduğunuz mamayı elinizle poşeti sıkıca yoğurarak veya sert zemine bastırarak da ezebilirsiniz. 
  2. Kuru mamayı toz haline getirmek için Mamanın un kıvamında toz olmasına gerek yok, biraz büyük parçalar halinde de kalabilir. 
  3. Mamayla birlikte tüm malzemeleri karıştırın.
  4. Küçük kek kalıplarınızı veya tepsinizi biraz yağlayın ve içeriğinizi koyun.
  5. Kalıp kullanıyorsanız kapları tepeleme doldurmayın, kabarma açıklığı bırakın.
  6. Fırını 350 derecede ön ısıtmaya alın.
  7. Kekinizin üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Yaklaşık olarak yarım saatte olacaktır.
  8. Keklerinizi soğutun ve servis yapın..:)
Jessie'min doğumgünü yaklaşıyor da.:) Bu kekten yapabilirim, zira mama yemeyen köpekler bile bayılarak yiyorlarmış. Sırrın peynirde olduğu söyleniyor. :)