20 Eylül 2010 Pazartesi

Köpeğinize Ödül Olarak Verebileceğiniz Yiyecekler

Köpek ödül mama ve bisküvilerinin üzerinde yazanlara dikkat etmişsinizdir. Neredeyse tamamı günde 3-4 taneden fazla tavsiye edilmiyor. Zira içerikleri genel olarak çok yoğun ve bol kalori içeriyorlar. 

Peki köpeğimize hem daha faydalı olacak hem de daha fazla miktarda neler verebiliriz acaba? Kendi tecrübelerim ve öğrendiklerime göre önerebileceklerim şunlar;
  • Yağsız - az yağlı peynir: Özellikle dil peynirini tavsiye ederim. Hem çok az kalorili hem de çok kolay bir şekilde parçalayabilirsiniz. Dilerseniz cebinize bir kalıbın yarısını atabilirsiniz ve yolda giderken tek elinize alıp diğer elinizle küçük küçük bölerek yanınızda yürümesini sağlayabilirsiniz..:)
  • Balık kraker: Bora Erbek'in tavsiyesiyle bir süre kullanmıştık, kendisi eğitimlerinde ödül olarak yalnızca balık kraker kullanıyor. 
  • Diyet Bisküviler: İnsanlar için olan Altınbaşak, Eti Form ve türevleri. Jessie 3-4 taneden sonra yemeye devam etmekle beraber çok da istekle yemiyor. 
  • Elma ve muz: Her ikisi de köpeğe verilebilecek besinler arasında bulunuyor. Elma tüyleri güzelleştirme, sağlıklı bir tüy ve deri yapısı oluşturma özelliğine sahip. Bunları evde daha rahat kullanabilirsiniz, dışarıda parçalama sorun olabilir. Haftada 2 elma, 1 muzdan fazlasını önermem.
  • Havuç: Parçalara bölerek cebinize atıp ödül olarak kullanabilirsiniz. Haftada bir havuç verebilirsiniz, şekerli olduğu için fazla verilmemesini tavsiye ederim.