23 Eylül 2010 Perşembe

Mama Alırken Mutlaka Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mama alırken kesinlikle dikkat etmemiz gereken bazı hususlar bulunuyor. Aşağıda bir kısmını özetlemeye çalıştım, umarım faydalı olur;
  1. Mama alırken etiketlerine mutlaka dikkat etmemiz gerekir. Etikette mamanın içeriği, son kullanma tarihi, beslenme değeri analizi, besleyici ve diğer katkı maddeleri hakkında temel bilgiler bulunmalıdır. Ek olarak ürün ve üretici hakkında birçok bilgiyi de bulabilmemiz gerekir. 
  2. Mamalar yavru, erişkin, hamile, yaşlı, vs. köpekler için ayrı kategorilerde üretilmektedir. Köpeğimizin ihtiyacına cevap verecek uygun kategoriyi seçmeliyiz.
  3. Köpeğimizin büyük ya da küçük ırk olmasına göre farklı çeşitler bulunur, bunu da dikkate almamız faydalı olacaktır.
  4. Kilo sorunu olan obez köpeklerin düşük kalorili mamaları kullanması tavsiye edilir.
  5. Deri problemleri veya alerji sorunları olan köpeklerin özel mama kullanmaları gerekebilir. Bu durumda mamaya veteriner ile birlikte karar verilmelidir.
Mama Alırken Dikkat!!
Eğer mama hakkında bilmek istedikleriniz mama üzerinde yoksa o taktirde ya mamayı almayınız ya da üretiçi firmadan bilgi edininiz. Üzerinde köpek maması deyiminden başka bir şey yazmayan, basit ambalaj ile sarılmış ürünler bir takım deri ve tüy sorunları veya sindirim ve ürolojik bozukluklara neden olabileceklerinden bu tip ürünleri almayınız.