23 Eylül 2010 Perşembe

Köpekler Nasıl Yıkanmalıdır ve Nelere Dikkat Edilmelidir?

Köpeklerimizi hangi sıklıkta yıkamamız gerektiğini yazdıktan sonra bir de adım adım ne şekilde yıkamamız gerektiğini yazalım. Nasıl yıkamamız gerektiğinden sonra dikkat edilmesi gerekenleri de okuyun lütfen; köpeklerimizin sağlığı için bu kısım önem taşıyor. 
Köpeklerimize temiz, pak ve hastalıksız günler dileklerimle..:) 

Köpek Nasıl Yıkanmalıdır?
  1. Yıkayacağınız zaman onu önce ılık suyla ıslatmalısınız. Köpeğinizin altına onun kaymayacağı paspas şeklindeki malzemeden koyarsanız iyi olur. 
  2. Veterineriniz özel bir şampuan önermediyse köpek şampuanını bir kasede birkaç misli su ile çoğaltın. Bir sünger parçası alın ve su ile karıştırdığınız şampuanı süngere emdirip köpeğinizin üzerine sürün
  3. Köpek şampuanları insan şampaunları gibi üretilmediğinden çok köpürmesini beklemeyin
  4. Durulamayı bol ılık suyla çok iyi bir şekilde yapın. 
  5. Eğer çok kirli ise aynı işlemi ikinci kez tekrar uygulayabilirsiniz. 
  6. Sonrasında onu önce bir havlu ile silin ve fön makinesinin ılık ayarıyla iyice kurutun
  7. Köpeklerin derileri zor kuruduğundan hava akımından uzakta bir yerde tutun ve mümkünse o gün (en azından 4-6 saat) dışarı çıkarmayın
Dikkat!!!
  1. Kulağına su kaçırmamaya ve gözüne şampuan gelmemesine dikkat edin. Bunun için kulağına vazelinli pamuk koyun. Çünkü kaçan su kulakta kronik (uzun süreli) otitis externa dediğimiz dış kulak yolu enfeksiyonuna sebep olabilir. 
  2. Kesinlikle insan için üretilen şampuan ve sabunları kullanmayın. 
  3. Şampuanı köpeğinizin üzerine direk dökmeyin.
  4. Kendiniz rahat yıkayamıyorsanız köpek kuaförlerinde de yıkatabilirsiniz. Ancak herhangi bir nedenle farklı bir şampuan kullanması gerekiyorsa kuaföre giderken köpeğinizin şampuanını da beraberinizde götürün.