25 Eylül 2010 Cumartesi

Mikroçip Sistemi Nasıl Çalışır?

Mikroçip sistemininin nasıl uygulandığını ve köpeğiniz çalınır ya da kaybolursa onun nasıl bulunabileceğini de paylaşmak istedim.

Köpeğiniz çalınırsa onu çalan kişiler veterinere götüreceğini sanmıyorum; ancak sahiplenen kişinin götüreceği veterinerdeki kayıtlardan köpeğinize ulaşma şansınız var. Böyle bir durumda kalıp da keşke çipi olsaydı demektense taktırıp sonradan hayıflanmamak daha iyi diye düşünüyorum.
  1. Mikroçip uygulama: Veteriner hekim tarafından petinize mikroçip implante edilir.
  2. Sisteme kayıt olma: Mikroçip takılan pet'e ait bilgiler veteriner hekim tarafından internet ortamında sisteme kaydedilir.
  3. Petin kaybolması veya çalınması: Kaybolan veya çalınan pet için veteriner hekim internet teki sisteme KAYIP VEYA ÇALINAN PET KAYIT FORMU doldurur ve pete ait bilgiler sisteme kayıtlı tüm üye veteriner hekimlere ulaştırılır.
  4. Kimlik tespiti: Kayıp veya çalınan bir pet hayvanı bir şekilde üye veteriner kliniklerine teması olduğunda özel mikroçip okuyucuları ile numarası tespit edilir. Tespit edilen mikroçip numarasına kayıtlı pet sahibinin erişim bilgilerine ulaşılır ve petiniz size ve yuvasına kavuşur.
  5. Uluslararası seyahatte kolaylık: Yurt dışına çıkışlarda yasal bir zorunluluk haline getirilen mikroçip uygulanması ile pet sahibi ve pet hayvanının bilgilerinin inceleme işlemleri de kısa sürede bitmiş olur. Mikroçip numarası alan bir petin bütün kimlik kayıtları ve medikasyon uygulamaları İnternet ortamında kayıtlı olduğunda pet sahibine büyük kolaylık verir.