7 Ekim 2010 Perşembe

Köpeğimizin Sosyalleşmesinde Parkların Önemi

Köpeğimizin diğer köpekler ve insanlarla sosyalleşmesi çok önemli. Etrafındaki birkaç köpek arkadaşı ve insanla iyi anlaşıyor olması tüm köpek ve insanlara nasıl yaklaşıyor olduğunu bildiği anlamına gelmiyor. Bu yüzden köpeklerimizin daha iyi sosyalleşip davranış problemlerini azaltmanın en güzel yöntemlerinden biri onu köpeklerin olduğu bir parka götürmek. 

Bu aynı zamanda bizler için de süper bir fırsat. Böylece diğer köpek sahipleriyle tanışıp güzel bir çevre yapabilir, ayrıca onlarla pekçok bilgiyi paylaşıp tecrübelerinden faydalanabiliriz. Bir sonraki yazımız köpeğimizi parka nasıl alıştıracağımız ve onu parkta nasıl yönlendireceğimiz ile ilgili olacak, takipte kalın..:)

Biz Jessie ile 2 parka gidiyoruz, biri evimize 5 dakika uzaklıktaki küçük park, diğeri de Maçka Parkı. Sanırım parklara yakın olduğumuz için şanslı köpek sahipleri kagegorisindeyiz. Bir diğer şansımız da her iki parktaki arkadaşlarımızın da iyi insanlar ve mükemmel köpek sahipleri olmaları. Tüm arkadaşlarımızı çok seviyoruz ve buradan sevgilerimizi yolluyoruz..:)