7 Ekim 2010 Perşembe

Köpeğinizi Parka Alıştırmak İçin 8 İpucu: Cesar Millan'dan Çeviri

Cesar Millan'ın kitabından yaptığım bir diğer çeviriyle daha karşılarınızdayız. Yazı köpeğimizi köpek parkıyla tanıştırma konulu. 
Tabii bizde köpek parkı diye birşey olmadığı, hatta parklarda bile tutsak olduğumuz için ben kısaca park olarak adlandırıyorum.:) 

1. Köpeğinizin parka varmadan önce sakin durumda olduğuna emin olun; parka gitmeden önce onu liderliğinizde yapılmış bir yürüyüş veya oyun seansıyla biraz yormanızı tavsiye ederim.

2. Evden çıktığınız andan itibaren sizin de sakin bir enerji yayıyor olmanız önem taşıyor; yol boyunca köpeğinizle yüksek ve sert bir ses tonuyla konuşmayın.

3. Varacağınız yere ulaşmadan önce uzaktan kontrol edin. Eğer çok fazla köpek, dengesiz bir enerji veya köpeğinizi negatif yönde etkileyebilecek başka bir durum varsa ziyaretinizi sonraya erteleyin.

4. Gerekli görürseniz ilk olarak köpeğinizin tasmasını açmaksızın onu etrafınızdaki en dengeli ve sakin görünen köpeklere yaklaştırın.

5. Köpeğinizin tasması açıkken onu belli bir uzaklıktan izleyin; fakat köpeğiniz ya da diğer köpeklerden ters bir işaret almanız durumunda hemen müdehale etmeye hazır olun.

6. Ters bir durum olacağını sezerseniz ilk olarak köpeğinizi oradan elle çekerek ya da taşıyarak korumaya çalışmayın; yeterli zaman varsa bunun yerine vücut dilinizi ya da sözlü komutlarınızı kullanarak onu yönlendirin.

7. Kendi enerjinizi de kontrol edin; yorgun, sinirli ya da sabırsızsanız köpeğinizin bu durumdan etkileneceğini ve sizin aynanız olacağını unutmayın.

8. Köpeğinizin tecrübesinin içinde ve ona ortak olun; koruyucusu ya da kötü davranışlarının engelleyicisi değil. 


İyi park maceraları diliyoruz!