26 Ocak 2011 Çarşamba

Dışkı Yeme Problemine Cesar Millan Önerileri

Köpeğinin dışarıda diğer köpeklerin dışkılarını yediğinden bahseden birkaç arkadaşımız benden bu konuda bilgi istedi. Daha önce yazdığım "Köpeklerde Dışkı Yeme Sorunu" başlıklı yazım dışkı yeme sorununun sebeplerini ve çeşitli çözüm önerilerini detaylı olarak içeriyor. Bu yazıya BURADAN ulaşabilirsiniz.

İlave bilgi olması açısından Cesar Millan'ın sayfasında da araştırma yaptım ve burada bulduğum bilgileri Türkçe'ye çevirdim. Cesar Millan'ın ekibinin bu konudaki önerilerini aşağıdaki gibi derledim;

Dışkı yeme eylemi yalnızca köpeklerde değil, çoğu hayvanda gözlemlenir ve normal bir davranış sayılır. Köpeklerde ise bu davranış genel olarak anne köpekler tarafından yavrularının pisliğini temizlemek için yapılır. Annesini taklit eden yavru köpekler de bu davranışı edinebilir. Yavrusu olmayan kimi köpeklerde de görülen dışkı yeme alışkanlık haline dönüşebilir.

Dışkı yeme sorununu engellemek için 2 yaklaşım önerilebilir. İlk ve en sık başvurulan yöntem dışkı yemeyi önleyici ürünler kullanmaktır. Çoğunlukla tercih edilen For-Bid adlı dışkı yeme önleyici ürün köpeğin mamasına karıştırılarak kullanılmaktadır. Ürün kullanıldıktan sonra köpeğin yiyebileceği dışkı daha acı bir tat almaktadır. Fakat çoğunlukla bu ürünün kullanımı geçici bir çözüm olarak kalır. Daha etkili olabilecek yöntem ise gezdiğiniz yerde bulunan dışkı üzerine acı sos dökmektir. 2-3 acı sos uygulaması sonrasında pekçok köpeğin bu davranışından vazgeçtiği görülmüştür.


Çeviri: Mehtap Arslan
Kaynak gösterilip, blog sayfasına link verilmeksizin kullanılamaz.