19 Şubat 2011 Cumartesi

Şişli Hayvan Kısırlaştırma Ve Rehabilitasyon Merkezi'ni Mustafa Sarıgül Açtı

Şişli Belediyesi’nin bölgedeki hayvanların rehabilitesini sağlamak amacıyla inşa ettiği Şişli Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı. 

Şişli Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının rehabilitasyonunu sağlamak amacıyla sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve tedavi işlemlerini gerçekleştirmek için Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezini hizmete açtı. Piyalepeşa Bulvarı’nda gerçekleşen açılışa Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve bölgedeki hayvan sever yurttaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için ‘Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat’ sloganıyla yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Rehabilitasyon merkezinin başta sahipsiz sokak hayvanları olmak üzere, ilçedeki tüm hayvanseverlere hizmet vereceğini belirten Sarıgül, “6 veteriner hekimimiz, haftanın yedi günü merkezde görev yapacak. Özellikle sokakta yaşayan sahipsiz kedi ve köpeklerin kısırlaştırma operasyonu ve aşılarını burada yapacağız. Şişli’deki tüm hayvanlar, yaşadıkları sokakta, sağlıklı, aşılı ve insan sağlığını tehdit etmeden yaşamaya devam edecek. Hayvanları sığınak adı verilen mekanlarda toplamayı doğru bulmuyoruz. Doğadaki tüm canlıların, diğer canlılara zarar vermeden özgürce yaşama hakkı olduğuna inanıyorum. Bu merkezde ayrıca hastalanan, kaza geçiren veya çeşitli nedenlerden dolayı tedavisi gereken hayvanların da tedavileri yapılacak.” dedi.

Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına, çok sayıda hayvan sever hayvanlarıyla birlikte katıldılar. Açılış töreninden sonra, rehabilitasyon merkezinin ameliyathanesinde bir sokak köpeğinin kısırlaştırma operasyonu yapıldı.