10 Nisan 2011 Pazar

Kabaklı, Bezelyeli, Kıymalı Pilav Tarifi

Dün Jessie'ye yaptığım yemeğin tarifini paylaşıyorum. Bayıla bayıla yedi fındık kurdum..:) Jessie sebzeyi sever, ama sevmeyen bir köpek bile içindeki kıymayla afiyetle yiyecektir..:)

Malzemeler
2 kabak
Bezelye (dondurulmuş ya da konserve olabilir)
Kıyma
Pirinç

Yapılışı
- Pirinci pilav yapar gibi(yağsız ve tuzsuz) pişirdim, pişerken içine bezelyeleri de ekledim
- Kabakları rendeledim ve içine biraz su ekleyerek bir süre pişirdim
- Kabaklar yumuşayınca içine kıymayı ekledim ve kıymalar pişene dek karıştırdım

Böylece bezelyeli pilav ve kabaklı kıyma ayrı ayrı pişmiş oldu. Bunları tek tek de verebilirsiniz. Ben ikisinden de birer miktar alarak karıştırdım. Jessie anında sildi süpürdü..:)