11 Nisan 2011 Pazartesi

Samsun'daki İnsanlık Dışı Vahşet İçin Yapabileceklerimiz

Geçtiğimiz haftalarda internette dolaşan bir video içinde ufacık bir insanlık kırıntısı barındıran herkesi dehşete düşürecek nitelikteydi. Bu videoda Aziz Zengin, Arif Çakar ve Nefise Çakar isimli şahısların savunmasız bir köpeği elektrik direğine bağlayarak dakikalarca sopayla öldüresiye dövdüğü görülmekteydi. 

Amacım videoyu paylaşmak ya da insanların duygularını sömürmek değil, kaldı ki bildiğiniz gibi bu bloğun amacı hiçbir zaman duygu sömürüsü olmadı, öncelikli amacımız bilgi ve tecrübe paylaşımı oldu. Bu yazı da aynı amaçla yazılmıştır; destek vermek isteyen hayvanseverleri yapabilecekleri konusunda bilgilendirmek.

1- Öncelikle konu hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki link'teki bilgileri okuyabilirsiniz.
http://www.sessizkalmasucaortakolma.com/dilekce/dilekce_detay.asp?id=795

2- Yine aynı sayfada bilgilerin en alt kısmında bulunan yere isminizi ve gerekli bilgileri girerek Samsun valiliğine yollanacak dilekçeye imza atabilirsiniz.
http://www.sessizkalmasucaortakolma.com/dilekce/dilekce_detay.asp?id=795

3- Bu konunun medyada ve sosyal platformlarda daha çok duyulması ve destek sağlanması için Taksim'de bir yürüyüş yapılacak, bu yürüyüş ile ilgili detaylar ve facebook sayfası aşağıda bulunmakytadır.
Zaman 16 Nisan Cumartesi · 14:00 - 17:00
Yer İSTANBUL TAKSİM
İletişim: MENİS DOĞAN 0535 013 25 92
http://www.facebook.com/event.php?eid=176334395752847

4- Savcılığa suç duyurusunda bulunmak için bir dilekçe formatı hazırlanmıştır. Bu dilekçe aşağıdaki linkte bulunuyor. Bu dilekçenin bir çıktısını alarak boş kısımları kendi bilgilerinize göre doldurmanız ve savcılığınıza vermeniz yeterlidir. Eke bir de kimlik fotokopinizi koymanız gerekiyor.
http://www.facebook.com/notes/asude-ustaoglu/samsun-vezirk%C3%B6pr%C3%BC-de-ya%C5%9Fanilan-toplumda-infial-yaratan-kangal-in-d%C3%B6v%C3%BClerek-%C3%B6ld%C3%BCr/209668269049884

Duyarlı hayvanseverlerin destek vereceğine ve sessiz kalıp suça ortak olmayacağına inanıyorum.