25 Mayıs 2012 Cuma

Masum Canları Zehirlemek!

Bugün çok üzüldüğüm bir haber okudum.. 
Sokakta yaşayan masum canların tarım ilacı kullanarak zehirlenmesi ile ilgili.. 
Hem de o mahallede yaşayan kişiler tarafından..
Üstelik de benim memleketimde..
Ne kadar üzüldüğümü, ne kadar canımın yandığını anlatamam. Hayvanlara karşı yapılan her türlü zulme karşı hassasım; ama zehirleme konusu içimi ayrı bir acıtıyor (nedenini bloğumda daha önce yazmıştım). 

İNSAN DOĞADAKİ EN VAHŞİ CANLIDIR! 

Kim ne derse desin bu böyledir. Çünkü aklını kullanarak yaptığı muhteşem planlar ile en büyük kötülükleri yapabilir. Ancak o sözüm ona aklını yaptıklarının tüm sonuçlarını değerlendirmek için ya da soruna başka çözüm yolları aramak için kullanma gereksinimi duymaz. Onun için önemli olan kendi çıkarıdır, kendi çıkarının yanı sıra meydana gelenler onu zerre ırgalamaz. 
Peki gerçekten öyle midir acaba??
HAYIR, ASLA!!

Hayatta yapılan hiç bir kötülük karşılıksız kalmaz. Bir kişinin yaptığı kötülük en az aynı seviyede ya kendisini ya da en sevdiklerini bulur. Buna o kadar çok kez şahit oldum ki 
ilahi adaletin varlığından en ufak bir şüphem yok. 

Allahtan dilerim ki savunmasız, masum canları tarım ilacıyla zehirleme alçaklığını gösteren insan müsvetteleri cezalarını en kısa sürede ve en ağır şekilde bulurlar. 

Umarım en az masum köpeklerin can verirken çektiği kadar acı çekerler.

Son olarak dinimizden bazı alıntılar yapmak istiyorum;
1- Yeryüzündeki mahluklara acımayana, göktekiler acımaz. (Taberani)

2- Yalnız insanlara değil, bütün mahlukata merhametli olmak gerekir (Hz. Muhammed)

3- Merhameti olmayana merhamet edilmez. (Buhari)

4- Susuz bir mümin, kuyuya inip su içti. Bir köpek de kuyunun ağzında susuzluktan bitkin vaziyette bekliyordu. O kimse, bu hayvana acıyıp, ayakkabılarından birini çıkardı, onunla köpeğe su verdi. Bu hareketten Allahü teâlâ razı oldu. O kimseyi Cennete koydu. (Müslim)

5- Bir kadın, bir kediyi kapalı bir yere hapsetti. Kediye yiyecek, içecek vermedi. Dışarıda bir şey bulup yemesi için serbest de bırakmadı. Kedi öldü ve kadın da bu yüzden Cehenneme müstahak oldu. (Buhari)


6- Eshab-ı kiram dediler ki: "Ya Resulallah, hayvanlara iyilikte de, sevap var mıdır"? Peygamber efendimiz, "Her canlı hayvana yapılan iyilikte sevap vardır" buyurdu. (Buhari)


Sevgiyle kalın..
Mehtap