13 Eylül 2010 Pazartesi

Cesar Millan Nasıl Köpeklere Fısıldayan Adam Oldu?

Köpeklere Fısıldayan Adam olarak da bildiğimiz Cesar Millan bu dünya üzerinde köpekleri en iyi anlayan insanlardan biri. Peki Cesar nasıl Cesar Millan oldu hiç merak ettiniz mi? 

Cesar Millan'ın yeteneğini nasıl keşfettiğiyle başlamak, sonrasında köpeklere bakış açısı, neler yapmış ve yapmakta olduğu ile devam etmek isterseniz okumaya devam..:)
Cesar Millan Kimdir?
Cesar Millan, köpeklerle arasında herkesten daha farklı bir bağ olduğunu fark ettiğinde 13 yaşındaydı. Nereye gitse, etrafından köpekler oluşan bir koloni oluyordu. Bu durumu gören mahalleli, ona “El Perrero” (İspanyolca köpek adam) adını taktı.
 
Genç Cesar'ın durumundan şikayeti yoktu. Dünyanın en iyi köpek eğitimcisi olmak için ABD'ye gitti. Köpek psikolojisi üzerine çalıştı ama kendi formülünü gözlemleri ve kişisel tecrübeleri ile yarattı. Köpekleri dengeli, sakin ve itaatkar yapabiliyordu.
Köpekleri otur, dur, gel, eğil gibi temel komutları öğretmek üzere eğitmiyor. Onun işi dengesiz, istenmeyen veya anti sosyal köpeklerle, bunun için bir köpek psikoloji merkezi de açtı.

Ona göre, bir köpeğin ve sahibinin ilişkilerinden mutlu olmalarını sağlamanın yolu, doğa anayı dinlemekten geçiyor. Vahşi doğada sürüler halinde yaşayan köpeklerin sahiplerini takım lideri olarak kabul etmesi, ona itaat etmesi gerekiyor. İnsanla köpek arasında böyle bir ilişki kurulamadığında hayvanın dengesi bozuluyor. Bu arada sahibin de dünyayı bir köpeğin gözünden görmesini sağlıyor Cesar.

National Geographic kanalı için hazırladığı Köpeklere Fısıldayan Adam, 2004 yılında yayınlanmaya başladı. Ondan sonra da şöhreti dünyayı sardı. Programın iki Emmy adaylığı var. Oprah Show, Entertainment Tonight, Martha Stewart gibi önemli şov programlarına konuk oldu. Yine Oprah Winfrey, Nicholas Cage, Scarlett Johansson, Phil Jackson, Will Smith, Ashley Simpson gibi Holywood ünlülerinin köpeklerini o eğitti. Yazdığı iki kitap, New York Times gazetesinin en çok satanlar listesine girdi.
 
Cesar Millan'ın köpeği Daddy, geçtiğimiz günlerde (2010 Haziran) 16 yaşında öldü. Millan, köpeğinin anısına bir acil hayvan kurtarma vakfı kurdu. National Geogrphic kanalı da bir fotoğraf galerisi açtı. Daddy 4 aylıktan beri Millan ile birlikteydi. Bu sakin pitbull, televizyon programının 50'den fazla bölümünde yer almıştı. Sahibine zorlu vakalarda asistanlık yapıyordu. Millan köpeği için “Daddy'yi her zaman hayat öğretmenim olarak gördüm. Benim ve ailemin neşe kaynağıydı” diyor.