21 Eylül 2010 Salı

Hamilelikte Köpek Beslemek Zararlı mıdır?

Ülkemizde köpeklerin kendilerini sokakta bulma sebeplerinden biri de sahibinin hamile kalması. Peki köpekler hamilelik döneminde ve sonrasında bebekler için sağlık sorunları oluşturur mu gerçekten? 

1) Genellikle en büyük korku parazit ve hidatik kist kapma korkusu oluyor. Kist konusuna daha önce detaylı değinmiştik. Köpeğinize kontrolsüz çiğ et vermediğiniz ve parazit aşılarını yaptırdığınız sürece böyle bir risk bulunmuyor. Kaldı ki siz aşıları yaptırmayıp hergün pis koşullarda kesilen çiğ et de verseniz bu risk oldukça az. Zira insanların tümü bu paraziti hayatlarının bir döneminde farkında olmadan farklı kaynaklardan alırlar. Bu parazitleri alan bir vücut bağışıklık kazandığı için ileri dönemde ciddi bir sorun ortaya çıkmaz. Ayrıca bu tür parazitlerden dolayı rahatsızlığı bulunan kişilerin çoğu zaten hayvan sahibi olamaz.
    2) İnsanlar hayvanları severken ve onlardan bahsederken rahatlatıcı endorfin hormonlar salgılar. Bu hormonlar da tansiyonu düşürür, kalbi rahatlatır ve stres giderir. Bu nedenle hamilelik döneminde evde hayvan beslemenin hiçbir sakıncası olmadığı gibi, insanlara huzur ve mutluluk vermesi açısından son derece önemlidir. Hayvanlar yalnızlığımızı gideren, sosyal yaşamımıza olumlu etkileri olan canlılardır. Bu nedenle hayvanlarla daha fazla vakit geçirmemiz hamilelik döneminin güzel geçmesine katkıda bulunur.