4 Ekim 2010 Pazartesi

Yavru Köpeğinize İsim Koyma İpuçları

Yeni bir yavru köpeğiniz var ve ona ne isim vereceğinizi mi düşünüyorsunuz? Aşağıda bulunan ipuçlarına göz atmak seçeneklerinizi azaltabilir.

Ben Jessie'mi aldığımda fazla düşünmeme gerek kalmamıştı, ismini neden Jessie koyduğumu daha önce BURADA paylaşmıştım. Hiçbir zaman da pişman olmadım, aşırı memnunuz ismimizden..:) 


İpuçlarına göz atmadan önce bu sözcüğü gün içinde defalarca kere kullanacağınızı da aklınızda bulundurun, kolay gelsin..:)

  1. Köpeğinizin kolay anlayabileceği bir isim seçin; köpekler bir ya da iki heceli isimlere daha kolay adapte olurlar.
  2. Söylemesi kolay ve söylerken mutlu olacağınız bir isim seçin. Kalabalık mekanlarda söylemeye çekinmeyeceğiniz, utandırıcı bir isim olmamasına dikkat etmek isteyebilirsiniz. 
  3. Temel komutlarla benzer isimler seçmemeye çalışın; Hayır, Bekle, Otur, gel gibi komutlara benzer bir ismi olursa farkı anlamakta güçlük çekebilir.
  4. Uzun bir isim seçmek istiyorsanız kısaltılmış bir versiyonu olmasını göz önünde bulundurmak isteyebilirsiniz. 
  5. Köpeğinize bir isim vermeden önce birkaç gün bekleyip onun karakterini, dış görünüşünü ve ilgilendiklerini daha iyi anlamanız size yardımcı olacaktır.
  6. Köpeğinize yavruyken seçtiğiniz adın yetişkin olduğunda da kullanılabilir olmasına dikkat edin. 
  7. Veee son olarak köpeğinize vermeyi düşündüğünüz isimle onu çağırmayı deneyin. Birkaç isim arasında tereddüt ediyorsanuz hangi isme tepki verdiğini test edin. Bırakın köpeğiniz size yardım etsin, kendi adını kendi seçsin.:)