21 Kasım 2010 Pazar

Cesar Millan'ın Köpeklerini Besleme Rutini

Cesar Millan köpeklerini nasıl besliyor merak ediyor musunuz? Öncelikle bu yazı nelerle beslediğinden değil, besleme zamanından bahsediyor olacak, bilgilinize..:) Yazıyı Cesar Millan'ın web sayfasından Türkçe'ye çeviriyorum, muhtemelen Cesar'ın kitabında da yazıyordur benzer bilgiler.

*** Bu yazı Cesar Millan'ın resmi web sayfasından Mehtap Arslan tarafından çevrilmiştir. Başka bir site ya da sayfada kaynak verilmeksizin gördüyseniz bilin ki diğer diğer sayfadaki yazı buradan çalınmışdır.

Beslenme Ritüeli (Cesar Millan'ın Kendi Uygulama ve Tecrubeleri)
Her ne kadar günümüz hayatında evde köpek bakan insanların köpekleri yiyeceklerini avlanmadan elde etse de köpeklerin doğasında yemeğini elde etmek için çalışma içgüdüsü hala mevcuttur.

Ben köpeklerimi beslemeden önce onları yürüyüşe çıkarıyorum. Bu şekilde onlardan yiyecek ve su için çalışmalarını istemiş oluyorum. Bu bir çeşit bekleme egzersizi denebilir; köpeğin daha mutlu ve dengeli olması yolunda psikolojik bir beslenme egzersizi.

Sabah rutini kısaca şu şekilde olmalı:
- Köpeğinize ilginizi göstermeden önce sakin ve kendinize güvenli enerjinizi toplayın.
- Köpeğinizi egzersize çıkarın ve onun vcüdu ile dış dünyayı keşfetmesine izin verin.
- Eve dönünce yemeğini hazırlayın.
- Kabı doldurmadan önce köpeğinizi oturtun.
- Eğer sessizce oturur ve negatif hareketlerden uzak, sakin ve dengeli bir enerji yayarsa mama kabını önüne koyun.

Bazı müşterilerim bu rutinin fazla katı olduğunu düşünüyor, bununla birlikte köpek dünyasında oldukça normal ve içgüdüleri ile tutarlıdır. Zihni ve bedeni odaklamak köpeklerin daha doğal ve dengeli olmasına yardımcı olur.

Çeviri: Mehtap Arslan