16 Eylül 2011 Cuma

Köpeğinizin İnsanların Üzerine Atlamaması İçin 3 Neden

Köpeğinizin üzerinize atlamasını sevgi gösterisi ve oyun olarak görüyor olabilirsiniz. Bu yüzden onu engellemiyor da olabilirsiniz. Ancak köpeğinizin bu huyunu engellemez ve o atladıkça severseniz bu davranışı onayladığınızı ve devam edebileceğini düşünecektir. 

Nerede, ne zaman ve kimin üzerine atlayıp atlamayacağının ayrımını yapamayacağı için üste atlama davranışından dolayı pek çok zor durumda kalabilirsiniz. 


İşte birkaç örnek
1- Köpeğiniz hamile bir bayanın üzerine atlayabilir. Bu olayın ne kadar korkunç sonuçlara yol açabileceğini düşünebiliyor musunuz? 

2- Küçük bir çocuğun üzerine atlayarak onu devirip, yaralayabilir. Yahut pati ve tırnakları ile sıyrık ve yaralar oluşturabilir. Bu macera sonrasında çocuğun hayatı boyunca köpeklerden korkmasının ilk tohumları da atılır böylece. 

3- Tam hazırlanmış dışarı çıkıcakken köpek üzerinize atlar çorabınız kaçabilir. İşe giderken giydiğiniz beyaz gömlekte bir çift pati izi oluşabilir. Tırnakları ile giysilerinize özellikle yünlü olanlara zarar verebilir. Aynılarını dışarıda bir başkasına yapabilir. 


Peki ne yapalım derseniz sizi eski bir yazıma yönlendirmek isterim: 
Köpeğiniz Üzerinize Atlayarak Ne Demek İster ve Nasıl Engellersiniz?