2 Haziran 2010 Çarşamba

Süper-Mix Atom Karışım


Bu aralar beslenme konusuna taktım sanırım. Hastayım ve evdeyim, Jessie'ye bol bol güzel öğünler hazırlayabiliyorum, zaten öğün olmasaydı da evde olmamdan dolayı halinden pek mutlu mesut. Sabah kalkıp bana bakıyor ve yerimden kalkıp hazırlanmaya başlamıyorsam gönül rahatlığıyla uyumaya devam ediyor

Bu öğlen ona ara menü olarak süper mix karışım hazırladım.   

Süper-Mix Karışım:

3 kaşık light yoğurdun suyu ile 1 kaşık yoğurt
1 haşlanmış yumurtanın kabukları (iyice ezilip parçalanacak)
1 parça haşlanmış dana kemiği ile kenarlarındaki ilik ve et parçakları (küçük küçük parçalara ayırarak birer lokma haline getirdim
4-5 kaşık et suyu
50 ml Hills puppy kuzu etli pirinçli kuru mama

*** Yoğurt:
1.   Yoğurttaki acidophilus köpeğinizi doğal antibiyotik benzeri bir etki ile zararlı bakteri ve mantarlara karşı koruyacaktır.
2.   Sindirim sisteminde yararlı bakteri ve mayaların üremesi içinde uygun bir ortam sağlayacaktır. Bu olumlu etki insanlarda da geçerlidir.
3.   Köpekler de uzun süreli oral (ağız yolu ile) antibiyotik kullanımı sonrası yoğurt ya da acidophilus kapsülleri verilmezse akciğerlerde, döl yatağında, ağız çevresinde, ön ve arka patilerin uç kısımlarında mantar hastalığının gelişmesi ortaya çıkabilir. Yoğurt yaşam periyodunun her dönemi için beslenmede kullanılması gereken ideal bir gıdadır.
4.   Yoğurt mükemmel protein, kalsiyum, riboflavin ve B12 vitamini kaynağıdır. 
5.   Yoğurttaki faydalı bakteri gıdaların sindirimine yardımcı olur, mide enfeksiyonlarından korur. Hatta vaginal enfeksiyonlara karşı da koruyucu etkisi vardır.

*** Yumurta kabuğu: Protein, Calcium içerir, köpeklerde sesin gürleşmesine yardımcı olur, aynı zamanda tüylerin parlak olmasını sağlar.


!!! Dikkat: Köpeklerimize çiğ yumurta vermeyelim.

1. Çiğ Yumurta "Avidin" olarak adlandırılan bir enzim içerir ve bu enzim Köpeklerde Biotin (B7 vitamini-Vitamin H)’nin vücutta yararlanımını azaltır. Sonuç olarak deri ve tüy problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olur. 
2. Ayrıca içerdiği bazı bakteriler nedeniyle çiğ yumurta yenmesi son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
3. Yumurta bazen yüksek oranda salmonella içerebilmektedir ve zehirlenme belirtileri ortaya çıkabilmektedir.

!!! Dikkat: Köpeğinizde kalça çıkığı riski varsa Calcium'u sınırlı miktarda vermeye gayret edin, kemikleri fazla miktarda geliştirici her türlü besinden fazla tüketim, kemiklerin eklemlere yapacağı baskıyı arttırarak kalça çıkığı riskini arttırabilir.


*** Dana kemiği: Detaylı bilgi için BU POST'u veya BUNU okuyabilirsiniz.